Livre
Néerlandais

Requiem voor de tempeliers

Robyn Young (auteur), Kees Van Weele (traducteur)
In de nadagen van de Tempelorde, na de kruistochten, staan de leden bloot aan vervolging. Vervolg op 'Ridder' en 'Kruistocht'.
Titre
Requiem voor de tempeliers
Auteur
Robyn Young
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Requiem
Édition
3
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
573 p. : ill.
Note
Vormt samen met Ridder van de tempeliers (dl. 1) en Kruistocht van de tempeliers (dl. 2) een trilogie
ISBN
9789047517566 (paperback)

Commentaires

Met de verbranding in 1314 van grootmeester Jacques de Molay eindigt het intrigerende verhaal van de Tempeliers. Gedurende twee eeuwen kon deze nog altijd met mysteries omhulde orde roem en macht verwerven met de steun van de paus. Requiem is het laatste deel van Robin Youngs trilogie en begint in 1295, wanneer de ondergang van de Tempeliers wordt ingezet.
Net als in de andere delen is ook deze roman een knappe mix van feiten en fictie die geloofwaardig verweven worden om een leesbare historische intrige te ontwikkelen. Ondanks het meeslepende langdurige proces tegen de Tempeliers dat deze roman afsluit en het raadsel van de verdwenen schatkist, is Requiem niet zo sterk als de voorgaande boeken. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Het verhaal speelt zich niet af tijdens de kruistochten met de botsing tussen oost en west, tussen katholicisme en islam, maar op het oude continent waar de Franse en Engelse koningen hun macht willen consolideren met steun van de …Lire la suite
Het pakkende verhaal van een jonge Tempelier ten tijde van de Kruistochten. In 1295 terugkerend naar Parijs staat tempelier Will Campbell in tweestrijd. Hij heeft gezworen de principes van de geheime broederschap Anima Templi trouw te blijven. De broederschap heeft een verbond gesloten met koning Edward, de vijand van Will. Dat doet Will twijfelen aan zijn loyaliteit aan de broederschap. Ondertussen raakt zijn dochter Rose meer en meer van hem vervreemd doordat zij in een gevaarlijke affaire verzeild is geraakt. Kiest Will voor een doel waarin hij niet meer gelooft of verbreekt hij zijn geloftes en gaat hij zijn eigen weg? Het laatste deel van een succesvolle historische trilogie met fantasy-elementen waarmee de Britse schrijfster (1975) debuteerde. Derde deel na 'Ridder van de Tempeliers' en 'Kruistocht van de Tempeliers'*. Ook over dit redelijk goed zelfstandig leesbare deel lopen de oordelen weer uiteen van vakpers (obligaat, langdradig) en publiek (heerlijk leesvoer). Zeer kleine …Lire la suite

À propos de Robyn Young

Robyn Young née à Oxford en Angleterre en septembre 1975 est une romancière britannique.

Biographie

D'origine irlandaise et galloise du côté de sa mère, anglaise et écossaise du côté de son père, elle a toujours été fascinée par l'héritage celtique dont elle se sent si proche. Elle a grandi dans les Midlands et le Devon et a travaillé en tant qu'organisatrice de festival, conseillère en investissement et professeur d'écriture. Elle a fréquenté l'Université du Sussex en Brighton, en Angleterre où elle a complété sa maîtrise en création littéraire, arts et éducation. Elle vit et écrit à Brighton à temps plein. Elle est également l’auteur des trilogies de « L’Âme du Temple » (2008 – 2009) et « Les Maîtres d’Ecosse » (2011-2015), et revient en 2017 avec une nouvelle série autour de la Renaissance anglaise.

Tous ses ouvrages ont paru chez Fleuv…En lire plus sur Wikipedia