De Amerikaanse professor in de kunstgeschiedenis en symbolenleer Robert Langdon wordt wakker met een hoofdwond en geheugenverlies in een ziekenhuis in Florence en is al gauw verwikkeld in een wereldbedreigend complot waarin Dantes Inferno een belangrijke rol speelt.
Titre
Inferno
Directeur
Ron Howard
Antécédent bibliographique
Dan Brown
Compositeur
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Tom Hanks Felicity Jones
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
117 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609606089

Commentaires

Thriller van Ron Howard (Rush; The Da Vinci Code) naar het boek* van Dan Brown. Tom Hanks is voor de derde keer te zien als Robert Langdon, de Amerikaanse professor in de kunstgeschiedenis en symbolenleer. Langdon wordt wakker met een hoofdwond en geheugenverlies in een ziekenhuis in Florence en is al gauw verwikkeld in een wereldbedreigend complot waarin Dantes Inferno een belangrijke rol speelt. Hij krijgt hulp van de aantrekkelijke vrouwelijke arts Sienna Brooks (Felicity Jones ). De recensenten zijn zuinig met sterren: 2 of 3. Coen van Zwol (NRC 12-10-'16) schrijft dat de film ondanks een leuk gegeven matig boeit: '(...) een beetje uitleggerig, een beetje geschift. (...) een chique apocalyptische thriller uit de Hollywoodfabriek (...)'.

À propos de Ron Howard

CC BY-SA 4.0 - Image by Georges Biard

Ronald Howard, dit Ron Howard, [rɒn ˈhaʊɚd], est un réalisateur, acteur et producteur américain, né le 1er mars 1954…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions