Livre
Néerlandais

Het dodenhuis

Sarah Pinborough (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Een bloedtest wijst uit dat Toby niet volmaakt is. Hij belandt bij andere Defecten in The Death House. Niemand weet waarom hij daar is en hoe het afloopt. Als Clara in het huis arriveert, krijgen ze hoop om te ontsnappen.
Titre
Het dodenhuis
Auteur
Sarah Pinborough
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The death house
Éditeur
Houten: Van Goor, © 2018
268 p.
ISBN
9789000361670 (hardback)

Commentaires

Je leidt een gewoon leven net als iedere andere tiener. Maar dan opeens wordt je na een bloedtest afgevoerd met een bestelbusje en woon je even later in een huis met meerdere kinderen, allemaal onder de 18 jaar, die Defecten worden genoemd. Ze zitten in quarantaine, en als iemand ziekteverschijnselen vertoont, wordt hij onmiddellijk afgevoerd. Niemand komt ooit terug. Toby (ik-figuur) maakt dat allemaal mee, maar zijn leven wordt pas dragelijk als Clara in het huis komt wonen. Dit dystopische verhaal neemt de lezer mee naar een afschuwelijk bestaan. De kinderen leven voortdurend in angst. Als Clara in het leven van Toby verschijnt, wordt hij verliefd op haar en samen maken ze nachtelijke tochten over het eiland waar ze verblijven. Als lezer word je deelgenoot van hun gevoelens en weet je dat het eind van het verhaal gruwelijk zal zijn, maar het is verrassender dan je denkt. Van de auteur van de succesvolle Young Adult-roman '13 minuten'*. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Sarah Pinborough

CC BY-SA 3.0 - Image by Kaly99

Sarah Pinborough, née en 1972 à Milton Keynes en Angleterre, est une romancière britannique de fantasy et d'horreur. The Language of Dying a obtenu le prix British Fantasy du meilleur roman court 2010.

Biographie

Œuvres

Série Breeding Ground

  1. (en) Breeding Ground, 2006
  2. (en) Feeding Ground, 2009

Univers Doctor Who

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions