Livre
Néerlandais

Mijn lange weg naar huis : ik was vijf toen ik verdwaald raakte, na vijfentwintig jaar vond ik mijn weg terug naar ...

Saroo Brierley (auteur), Kees Van Weele (traducteur)

Mijn lange weg naar huis : ik was vijf toen ik verdwaald raakte, na vijfentwintig jaar vond ik mijn weg terug naar ...

Autobiografisch verslag van een Indiase man over de speurtocht naar zijn familie.
Sujet
India, Adoptie
Titre
Mijn lange weg naar huis : ik was vijf toen ik verdwaald raakte, na vijfentwintig jaar vond ik mijn weg terug naar huis
Auteur
Saroo Brierley
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A long way home
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015
235 p., [16] p.pl. : ill.
ISBN
9789022574508 (paperback)

Commentaires

Waargebeurd verhaal van de als kind door een Australisch echtpaar geadopteerde Saroo Brierley. Als vijfjarig jongetje raakt hij op een klein stationnetje in India zijn broer kwijt, stapt in een trein om hem te zoeken, kan er niet meer uit en komt met de trein in een heel ander deel van India, in Calcutta, terecht. Omdat hij niet weet hoe het dorpje heet waar hij vandaan komt, zwerft hij wekenlang rond door Calcutta tot hij uiteindelijk in een weeshuis belandt. Ook daar weten ze zijn familie niet te traceren en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar, bij wie hij een gelukkige jeugd heeft. Als hij bijna dertig is, besluit hij nog eens op zoek te gaan naar zijn geboortedorp en zijn familie. Hij probeert onder andere met behulp van Google Earth het station te vinden waar hij destijds zijn broer kwijtraakte. Na bijna een jaar zoeken denkt hij het station te herkennen en reist hij af naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Een vlot en goed geschreven,…Lire la suite

À propos de Saroo Brierley

Saroo Brierley, né Sheru Munshi Khan en 1981 à Ganesh Talai, un faubourg de Khandwa (Madhya Pradesh, Inde), est un auteur australien d'origine indienne.

Biographie

Le jeune Saroo, à l'âge de cinq ans, est accidentellement séparé de sa famille. À la recherche de sa famille, il aventure les dures épreuves en traversant l'Inde. Il est ensuite adopté par un couple australien habitant Hobart, en Tasmanie. Désirant retrouver sa famille biologique, il recherche son village natal au moyen des images de Google Earth, ce qui lui permet de le localiser en 2011 et de rencontrer sa mère l'année suivante, après 25 ans de séparation.

Autobiographie et adaptation cinématographique

Son histoire a attiré l'attention des mé…En lire plus sur Wikipedia