Livre
Néerlandais

Perfect alibi op Punta Baleina

Staf Knop (auteur)

Perfect alibi op Punta Baleina

Genre:
Een Brusselse kruimeldief hoopt ooit een grote slag te slaan om samen met zijn vriendin de rest van hun leven op een Caribisch eiland te kunnen slijten.
Titre
Perfect alibi op Punta Baleina
Auteur
Staf Knop
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2013
192 p.
ISBN
9789059273306 (paperback)

Commentaires

Kruimeldief Michel Verstraete uit Brussel hoopt ooit een grote slag te slaan en met vriendin Christine de rest van hun leven te slijten op het Caribische eiland Punta Baleina. Christine wil er eerst niets mee te maken hebben, maar draait later om en wil hem helpen. Michel berooft een bank in het winkelcentrum, maar zo knullig dat hij wordt opgepakt en gevangengezet. Een eerste ontsnappingspoging mislukt, op een tweede breekt hij weer in bij de bank, maar als hij voor de kluisjes staat, wil hij geen grote misdadiger worden en keert ongemerkt terug naar zijn cel. Wat hij niemand vertelt, is dat hij een zakje diamanten heeft gestolen bij de Italiaanse juwelier vlakbij de bank. Maar deze maffiaman heeft zo zijn eigen methoden om zaken op te lossen. De Vlaamse theaterman (± 1921) schreef naast televisiescripts en tientallen toneelstukken de oorlogsroman 'Wilhelmstrasse 119 Berlijn'*. Ook in deze misdaadroman vertelt hij boeiend en met veel Belgische zelfspot, een soms wat omslachtig, maar …Lire la suite

À propos de Staf Knop

Staf Knop, né Gustaaf Knop, est un écrivain et acteur belge né à Berchem-Sainte-Agathe le 20 octobre 1921 et mort le 5 mars 2018 à Knokke-Heist.

Biographie

Pendant la Seconde Guerre mondiale, en 1943, Staf Knop est envoyé à Berlin pour le travail obligatoire. Il arrive à s'enfuir et le hasard le met en contact avec un groupe des services secrets britanniques, opérant à Berlin : il les rejoint. Après la guerre et après avoir fait des études de journalisme, il devient journaliste pour le Laatste Nieuws, le plus grand quotidien néerlandophone de Belgique.

Il a écrit trente pièces de théâtre, dont plusieurs sont jouées à Amsterdam, Paris, Sydney, New York, Palerme, Rome, Naples, Milan, sans oublier Bruxelles.

Pensionné en 1986, il écrit douze romans…En lire plus sur Wikipedia