Livre
Anglais

The perks of being a wallflower

Stephen Chbosky (auteur)

The perks of being a wallflower

Public cible:
15 ans et plus
Een gevoelige puber schrijft brieven over zijn leven aan een denkbeeldige vriend.
Sujet
Adolescentie
Extra subject
Tips voor jongeren
Titre
The perks of being a wallflower
Auteur
Stephen Chbosky
Langue
Anglais
Éditeur
London: Simon & Schuster, 2012
231 p.
Note
Filmeditie
ISBN
9781471100482 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Charlie is een gevoelige puber. Hij schrijft een jaar lang brieven aan een denkbeeldige vriend waarin hij vertelt over zijn belevenissen op school, zijn verliefheid op de onbereikbare Sam, de zelfmoord van een klasgenoot en het tragische leven van zijn tante. Charlie doet zijn uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. Omdat hij niemand voor het hoofd wil stoten doet hij zichzelf tekort en dan is er een ziekenhuisopname voor nodig om hem te leren voor zichzelf te kiezen. Deze tragikomische debuutroman, die zich afspeelt van 1991-1992 en gepubliceerd is in 1999 doet wat gedateerd aan en is hierdoor voor een jonger lezerspubliek minder aantrekkelijk maar Charlie zal zeker de harten stelen van wat oudere lezers. Paperback met vrij kleine druk.

À propos de Stephen Chbosky

CC BY-SA 2.0 - Image by

Stephen Chbosky, né le 25 janvier 1970 à Pittsburgh en Pennsylvanie, est un écrivain, réalisateur, producteur, scénariste et écrivain américain.

Biographie

Stephen Chbosky est connu par son roman Le Monde de Charlie, d'abord publié sous le titre Pas raccord, qui en est à sa vingtième réédition. Il a été vendu à plus d'un million d'exemplaires, traduit en sept langues et édité en Europe, en Amérique du Sud et en Asie.

Chbosky a écrit et réalisé son premier long métrage The Four Corners of Nowhere à 23 ans qui a été présenté en compétition au Festival de Sundance. Il participe aussi au scénario du film Rent. En 2006, Chbosky cocrée avec Jon Turteltaub la série télévisée Jericho.

Il réalise en 2012 l'adaptation de son roman sous le titre Le Monde de Charlie (The Perks of Being a W…En lire plus sur Wikipedia