Livre
Néerlandais

Een lied van Susannah

Stephen King (auteur)

Een lied van Susannah

Dans la série:
Genre:
Als Susannah wordt ontvoerd naar een andere wereld, staan Roland de scherpschutter en zijn metgezellen voor een moeilijke keuze: haar volgen om haar te bevrijden of de queeste naar de Donkere Toren voortzetten.
Titre
Een lied van Susannah
Auteur
Stephen King 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Song of Susannah
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2004
461 p. : ill.
ISBN
90-245-4628-1

Plusieurs langues:

Commentaires

'De donkere toren' is een volumineuze serie waarin Stephen King een soort synthese schrijft van al zijn voorgaande werk en waarin hij zelf een beslissende rol speelt als een der personages. Ze zal in het totaal zeven delen gaan omvatten.

Op het einde van het vorige deel, De Wolven van de Calla, is Susannah, na het gevecht tegen de Wolven, ontvoerd met medeneming van de gevaarlijke magische bol, de zogenaamde Zwarte Dertien. De Wolven, een soort mensvormigen, werden verslagen, maar ook een tweetal scherpschutters schoten er het leven bij in. Het groepje overblijvende scherpschutters rond Roland van Gilead wil op zoek naar Susannah.

Susannah verschijnt vanuit het niets in de straten van New York in het jaar 1999. Een toevallige passant ziet het allemaal gebeuren, maar kan er geen plausibele verklaring voor bedenken. Omdat Susannah in de andere parallelle wereld geen onderbenen meer had, maar die nu wel blijkt te hebben, wordt de passant van haar schoenen ontdaan. He…Lire la suite
Zesde boek in de 'Donkere Toren'-cyclus, Stephen Kings versie van de graallegende. Hoofdpersoon is Roland de scherpschutter die zich in een wereld bevindt die op de onze lijkt en 'doorgangen' heeft naar de onze. Zijn queeste is de Donkere Toren te vinden. In dit deel krijgen Roland en zijn metgezellen te maken met de ontvoering van Susannah naar een andere wereld. Susannah is in groot gevaar en Roland staat voor een moeilijke keuze: Susannah volgen of hun pad? Zijn keuze heeft verstrekkende gevolgen: voor hemzelf, voor de queeste en voor Stephen King, die zijn eigen dood door een ongeval in een krantenartikel meldt. Dit voorlaatste deel van cyclus wordt gevolgd door 'The dark tower'. Een langdradig verhaal dat een mengeling is van fantasy en sciencefiction, maar ook sfeervol en spannend. Niet los te lezen zonder de andere delen. Zie ook: www.stephenking.com/DarkTower en www.thedarktower.net. Kleine druk.

À propos de Stephen King

CC BY 2.0 - Image by Pinguino Kolb

Stephen King [ˈstiːvən kɪŋ], né le 21 septembre 1947 à Portland dans le Maine,…En lire plus sur Wikipedia