Tijdens een vakantiebaantje in een amusementspark hoort Devin Jones vreemde verhalen over de vermoorde Linda Grey, wier geest zou rondwaren in het spookhuis. Er gaan geruchten over gelijksoortige moorden in de buurt. Ondertussen probeert Devin zijn liefdesverdriet te verwerken en ontfermt hij zich over een terminaal ziek jongetje.
Titre
Joyland
Auteur
Stephen King 1947-
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Joyland
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
318 p.
ISBN
9789024561551 (paperback)

Commentaires

Joyland van Stephen King verrast en beklijft. Het is geen horror of thriller deze keer, maar King slaagt er toch in om er een pageturner van te maken en daar zit zijn briljante verhalende vertelstijl natuurlijk voor iets tussen. Joyland wordt verteld vanuit het perspectief van het hoofdpersonage Devin Jones. Hij blikt als zestigjarige terug op zijn jeugd en tijd in het tweederangspretpark Joyland en de gebeurtenissen die er plaatsvonden. In 1973 ruilt Devin Jones zijn studentenjob in voor een vakantiejob in Joyland, in Heaven’s Bay (North-Carolina). Het is een zomer van eerste ervaringen voor Devin: zijn liefje heeft hem net gedumpt, hij zet zijn eerste stappen naar volwassenheid en onafhankelijkheid. Tijdens zijn verblijf maakt hij kennis met Tom en Erin, met wie hij bevriend geraakt voor het leven. Ook de jonge doodzieke Mike en zijn moeder kruisen zijn pad. In Joyland leert Devin het circusleven kennen, met de illustere mevrouw Fortuna en talloze andere medewerkers …Lire la suite
De 21-jarige student Devin Jones uit Boston heeft in 1973 een vakantiebaan in pretpark Joyland in North Carolina. Bedoeld voor de zomer, maar om verschillende redenen, onder meer vanwege liefdesverdriet, blijft Devin er nog een tijdje langer werken en maakt er nieuwe vrienden. In Joyland is jaren geleden Linda Gray vermoord, haar geest zou nog altijd in het spookhuis ronddwalen. Er zijn geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen op precies dezelfde manier als Linda vermoord zijn. Devin, bevriend geraakt met de jonge, terminaal zieke Mike en zijn moeder Annie, proberen het raadsel rond de onopgeloste moord op Linda Gray op te lossen. Het verhaal (ik-vorm) met bovennatuurlijk elementen wordt door Devin veertig jaar later verteld. De spanning wordt langzaam opgebouwd. Deze thriller van de Amerikaanse bestseller auteur (1947) kreeg vier sterren in VN’s Detective en Thrillergids. www.stephenking.com. Gebonden, leeslint, normale druk.

À propos de Stephen King

CC BY 2.0 - Image by Pinguino Kolb

Stephen King [ˈstiːvən kɪŋ], né le 21 septembre 1947 à Portland dans le Maine,…En lire plus sur Wikipedia