De Lincoln mythe

Steve Berry (auteur)

De Lincoln mythe

Dans la série:
Genre:
Als een groep Mormonen het voortbestaan van de Verenigde Staten in gevaar brengt, komt ex-CIA-agent Cotton Malone in actie.
Titre
De Lincoln mythe
Auteur
Steve Berry 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Lincoln myth
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2016
447 p.
ISBN
9789026138874 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Halverwege de negentiende eeuw stuurde president Abraham Lincoln troepen naar Utah om te voorkomen dat de sekte van de Mormonen een staat binnen de staat zou vestigen en zich ging aansluiten bij de Zuidelijke Staten. Het is de tijd van de onafhankelijkheidsoorlog of de Amerikaanse Burgeroorlog tussen Noord en Zuid. Een groep Mormonen zou in de gevechten die volgden gesneuveld zijn. Wat hebben deze ontwikkelingen uit het verleden te maken met het onderzoek van Cotton Malone in onze tijd? Dat is waar dit boek over gaat. Een thriller met wederom Cotton Malone als de gepensioneerde agent van dienst in de hoofdrol. De Magellan Billet, de Inlichtingendienst waarvoor ook Cotton Malone werkte, mist een van haar agenten in Denemarken. Malone is erop uit gestuurd om uit te zoeken wat hier aan de hand is. Wat blijkt, is dat de strijd tussen de Mormonen en de Amerikaanse overheid (Het Witte Huis) nog immer actueel is als gevolg van een onverwerkt verleden. Tevens is er destijds sprake geweest van…Lire la suite

À propos de Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Image by Steve Berry

Steve Berry (né le 2 septembre 1955) est un avocat et un auteur américain de romans policiers. Il est surtout connu pour la série de thrillers sur fond d'énigmes historiques ayant pour héros Cotton Malone.

Biographie

Steve Berry étudie le droit à l'Université de Mercer à Macon. Il est ensuite avocat et plaide pendant une trentaine d'années avant d'occuper de hautes fonctions dans la magistrature pour 14 ans. Il est un membre fondateur de l'International Thriller Writers, une association de plus de 2600 auteurs de romans policiers de partout dans le monde, dont il est co-président pendant trois ans.

En 1990, il se lance dans l'écriture. En 2000 et 2001, il remporte le prix Georgia State Bar Fiction Writing Contest. En 2003, son premier roman, Le Musée perdu (The Amber Room), paraît chez l'éditeur Ballantine B…En lire plus sur Wikipedia