Het geheim van de kathedraal

Steve Berry (auteur), Hugo Kuipers (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Op zoek naar de volledige toedracht ontdekt hij dat de onderzeeër een nucleair schip was dat vermist raakte op een geheime Antarctische missie.
Titre
Het geheim van de kathedraal
Auteur
Steve Berry 1955-
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Charlemagne pursuit
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2010
525 p.
ISBN
9789026126338 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het is nu een beproefd recept. Je neemt een mysterie uit oude tijden, een kathedraal als vindplaats van aanwijzingen en groepjes die elkaar op leven en dood bestrijden om als eerste of enige het geheim op te lossen. Ook Berry varieert op dit recept, maar niet zodanig dat hij een Brown-kloon produceerde. Hij koos als gegeven de eerste menselijke beschaving, waarvan de locatie gezocht wordt op de Zuidpool. De nazistische Ahnenerbe zocht daar de eerste Ariërs. De familie Oberhauser zet de zoektocht nu al in de derde generatie voort. De kathedraal is nu de Dom van Aken. Ook de Amerikaanse marine heeft zich met deze theorie beziggehouden en stuurde een uiterst geheime nucleaire onderzeeër naar dit gebied. Van het schip is nooit meer iets vernomen. De vader van de hoofdpersoon, Cotton Malone, was aan boord van dit schip en Malone zet er alles op om deze boot terug te vinden. De concurrentie is letterlijk moordend. De plot wordt in korte hoofdstukjes afgewikkeld met daarin nog filmisch afwis…Lire la suite

À propos de Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Image by Steve Berry

Steve Berry (né le 2 septembre 1955) est un avocat et un auteur américain de romans policiers. Il est surtout connu pour la série de thrillers sur fond d'énigmes historiques ayant pour héros Cotton Malone.

Biographie

Steve Berry étudie le droit à l'Université de Mercer à Macon. Il est ensuite avocat et plaide pendant une trentaine d'années avant d'occuper de hautes fonctions dans la magistrature pour 14 ans. Il est un membre fondateur de l'International Thriller Writers, une association de plus de 2600 auteurs de romans policiers de partout dans le monde, dont il est co-président pendant trois ans.

En 1990, il se lance dans l'écriture. En 2000 et 2001, il remporte le prix Georgia State Bar Fiction Writing Contest. En 2003, son premier roman, Le Musée perdu (The Amber Room), paraît chez l'éditeur Ballantine B…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions