Livre
Néerlandais
Advocaat Eddie Flynn probeert op intelligente wijze de onschuld van zijn cliënt te bewijzen terwijl ondertussen de echte moordenaar een ingenieus plan ontrolt waarbij niemand veilig is. Aan de jury de taak om de verdachte schuldig of onschuldig te bevinden.
Titre
Dert13n
Auteur
Steve Cavanagh
Traducteur
Betty Klaasse
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Thirteen
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
373 p.
ISBN
9789024583669 (paperback)

Commentaires

De onorthodoxe strafrechtadvocaat Eddie Flynn, die vroeger zelf een oplichter was, wordt gevraagd advocaat te worden van de van dubbele moord verdachte acteur Bobby Solomon. Hij is overtuigd van zijn onschuld, maar de bewijzen zijn overweldigend. Flynn zet alles op alles om de jury op andere gedachten te brengen en om de ware dader op te sporen. In deze bloedstollend spannende rechtbankthriller met onverwachte twists speelt een seriemoordenaar een uitdagend spel met zijn slachtoffers en de maatschappij. Knap geschreven thriller die ingenieus in elkaar zit. Telkens als je als lezer denkt te weten hoe het zit, is het toch weer anders. Net als de personages in het boek, blijft de lezer tot het laatst verwikkeld in het kat- en muisspel van de moordenaar. De schrijver (1976) houdt de touwtjes strak in handen en zorgt ervoor dat de lezer voldoende informatie krijgt om het spoor te volgen. Vierde boek in een serie rond de kleurrijke Amerikaanse Eddie Flynn die niet bang is om onschuldigen vr…Lire la suite

À propos de Steve Cavanagh

Steve Cavanagh, né à Belfast, est un écrivain britannique, auteur de thriller.

Biographie

À 18 ans, Steve Cavanagh part à Dublin pour étudier le droit. Il est spécialisé dans la défense des droits civiques et est impliqué dans plusieurs affaires très médiatisées. En 2010, il représente un ouvrier d'usine victime d'abus racial sur le lieu de travail et remporte la plus importante récompense en dommages-intérêts pour discrimination raciale dans l'histoire juridique de l'Irlande du Nord.

En 2015, il publie son premier roman, La Défense (The Defence). C'est le premier volume d'une série mettant en scène Eddie Flynn, un avocat ancien escroc à New York. Avec le quatrième roman, The Liar, paru en 2017, il est lauréat du Gold Dagger Award 2018.

Œuvre

Romans

Eddie Flynn…En lire plus sur Wikipedia