Advocaat Eddie Flynn raakt verwikkeld in een rechtszaak waarin twee zussen elkaar de schuld geven van de moord op hun steenrijke vader.
Titre
Fiftyfifty
Auteur
Steve Cavanagh
Traducteur
Betty Klaasse Martin Jansen in de Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fifty fifty
Titre parallèle
Fifty fifty
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
396 p.
ISBN
9789024589999 (paperback)

Commentaires

Eddie Flynn raakt wederom verwikkeld in een spannende rechtszaak als strafpleiter van een van twee zussen die elkaar de schuld geven van de moord op hun steenrijke vader, voormalig burgemeester van New York. Sofia en Alexandra Avellino, de een onzeker en met een geschiedenis van psychische inzinkingen, de ander succesvol en vol zelfvertrouwen. De een heeft op zeer doortrapte, uitgekiende wijze de moord op haar vader en erfenis van zijn kapitaal beraamd waarbij ze ook haar zuster laat opdraaien hiervoor. Maar wie van de twee is het? Via hoofdstukken geschreven vanuit de perspectieven van de ex-crimineel, streetwise en andersdenkende advocaat Eddie Flynn, zijn tegenstander advocaat Kate Brooks en de twee zussen die als ‘zij’ worden omschreven, wisselen de plotwisselingen en twists elkaar snel af. Af en toe vergezocht en wat al te zwaar, maar knap uitgedacht en een ware pageturner. Deel in een reeks rond Eddie Flynn van Ierse advocaat-schrijver.

À propos de Steve Cavanagh

Steve Cavanagh, né à Belfast, est un écrivain britannique, auteur de thriller.

Biographie

À 18 ans, Steve Cavanagh part à Dublin pour étudier le droit. Il est spécialisé dans la défense des droits civiques et est impliqué dans plusieurs affaires très médiatisées. En 2010, il représente un ouvrier d'usine victime d'abus racial sur le lieu de travail et remporte la plus importante récompense en dommages-intérêts pour discrimination raciale dans l'histoire juridique de l'Irlande du Nord.

En 2015, il publie son premier roman, La Défense (The Defence). C'est le premier volume d'une série mettant en scène Eddie Flynn, un avocat ancien escroc à New York. Avec le quatrième roman, The Liar, paru en 2017, il est lauréat du Gold Dagger Award 2018.

Œuvre

Romans

Eddie Flynn…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions