Livre
Néerlandais

Geen tijd om te sterven

Steve Cavanagh (auteur), Ralph Van der Aa (traducteur)
In New York wordt ex-oplichter en advocaat Eddie Flynn door de Russische maffia gedwongen hun baas te verdedigen; als hij weigert staat het leven van zijn ontvoerde dochter op het spel.
Titre
Geen tijd om te sterven
Auteur
Steve Cavanagh
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The defence
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2016
381 p.
Note
Eerde verschenen als: De verdediging
ISBN
9789022571590 (paperback)

Commentaires

Dit veelbelovende debuut van de Ierse Steve Cavanagh (pseudoniem van Steve Mears) is de eerste van een reeks rechtbankthrillers met de gewezen oplichter en ex-advocaat Eddy Flynn in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in New York. Flynn wordt door de Russische maffia gedwongen hun baas te verdedigen in een moordproces en om een bom in het gerechtsgebouw te smokkelen, waarmee de kroongetuige zal worden opgeblazen. Ze hebben zijn dochtertje ontvoerd en dreigen haar te vermoorden als hij niet meewerkt. Flynn krijgt in de gaten dat hun verhaal niet klopt en dat er meer speelt. Dankzij zijn ervaring als zwendelaar en advocaat lukt het hem achter de waarheid te komen, maar heeft hij tijd genoeg om het leven van zijn dochter te redden? Cavanagh is scenarist en jurist geweest en dat is te merken. De korte hoofdstukken eindigen allemaal met een cliffhanger en nopen tot doorlezen. Ook weet zijn hoofdpersoon volop gebruik te maken van juridische trucs die tot het arsenaal van een echte advoc…Lire la suite

À propos de Steve Cavanagh

Steve Cavanagh, né à Belfast, est un écrivain britannique, auteur de thriller.

Biographie

À 18 ans, Steve Cavanagh part à Dublin pour étudier le droit. Il est spécialisé dans la défense des droits civiques et est impliqué dans plusieurs affaires très médiatisées. En 2010, il représente un ouvrier d'usine victime d'abus racial sur le lieu de travail et remporte la plus importante récompense en dommages-intérêts pour discrimination raciale dans l'histoire juridique de l'Irlande du Nord.

En 2015, il publie son premier roman, La Défense (The Defence). C'est le premier volume d'une série mettant en scène Eddie Flynn, un avocat ancien escroc à New York. Avec le quatrième roman, The Liar, paru en 2017, il est lauréat du Gold Dagger Award 2018.

Œuvre

Romans

Eddie FlynnEn lire plus sur Wikipedia