Livre
Néerlandais

Eendje Smeerpoets

Steve Smallman (auteur), Tim Warnes (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Meneer Konijn houdt niet van rommel. Op een dag vindt hij een mooi glad ding, maar daar komt iets heel kleverigs uit. Dat kan toch niet in zijn keurige huisje? Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken, vriendschap, eenden
Titre
Eendje Smeerpoets
Auteur
Steve Smallman
Dessinateur
Tim Warnes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Icky little Duckling
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789048303410 (hardback)

Commentaires

Meneer Konijn houdt van orde. Alles in het bos krijgt een plaats, elke steen, elk blad, elke bloem wordt zo geschikt tot Meneer Konijn tevreden is. Ook thuis heeft hij het graag ordelijk en netjes. Op een dag vindt hij iets glad en gespikkeld, iets dat perfect in zijn verzameling past. Meneer Konijn poetst zijn nieuwe vondst en zingt er telkens een liedje bij. Op een dag gebeurt het ondenkbare: zijn nieuwe vondst kraakt. Tot zijn verbazing ontdekt Meneer Konijn dat er een eendje uit zijn nieuwe aanwinst komt, dat hem ook nog aanspreekt met ‘mama’! Meneer Konijn besluit om samen met het eendje op zoek te gaan naar de echte mama. Het wordt een zoektocht waarbij Meneer Konijn langzaam maar zeker zijn ordelijke huishouden ziet veranderen in een grote speeltuin.
Steve Smallman vertrok van een beproefd idee waarbij een dier een jong van een andere diersoort moet opvangen. Het leuke aan dit boek is dat er niet enkel op de zoektocht wordt gefocust maar dat ook de manier waarop het leven …Lire la suite
Meneer Konijn is erg precies en heeft alles in zijn huisje altijd prima op orde. Dat verandert als hij op een dag een glad rond ding vindt. Hij neemt het mee naar huis, omdat het er zo mooi uitziet, maar het blijft helaas niet zo perfect. Het wordt van binnenuit opengebroken en er verschijnt een kuikentje. Lief, maar helaas niet netjes. Het kuikentje denkt ook nog dat meneer Konijn haar moeder is. Al snel ligt overal troep en wil meneer Konijn dat het kuikentje weggaat. Na veel zoeken vindt hij moeder eend en gaat hij opgelucht terug naar zijn nette huisje. Maar dat voelt nu wel erg ongezellig. In dit hartverwarmende verhaal komen thema’s aan de orde als elkaar accepteren, iets voor elkaar betekenen en inzien dat vriendschap mooier kan zijn dan alle dingen op de wereld. De sfeervolle tekeningen in warme kleuren passen uitstekend bij de tekst. Die staat in twee- tot zesregelige blokken in of naast de illustraties, waarbij bepaalde woorden of uitroepen typografisch geaccentueerd worden…Lire la suite

Eendje Smeerpoets

Meneer Konijn woont alleen, hier heeft hij totaal geen probleem mee. Meneer Konijn is ook heel erg precies. Alles moet precies op zijn plaats liggen, zelfs de blaadjes in het bos. Op een dag - tijdens het opruimen in het bos - vindt Meneer Konijn iets dat er glad, gespikkeld en perfect uitziet. Dit voorwerp past precies in zijn verzameling!
Elke dag poetst Mijnheer Konijn het ding netjes schoon en zingt dan zachtjes een vrolijk liedje. Tot er op een avond een scheur in zijn perfecte ding komt.  Met een luide KRAK breekt het in tweeën en het vies, kleverig dingetje dat eruit komt, is verre van perfect. 'Mama' roept het eendje. Meneer Konijn zet het eendje snel in bad, met veel schuim overal tot gevolg. En dan heeft het eendje nog geen pap gegeten...  De zoektocht naar de mama van het eendje levert dagen na elkaar niets op. En het huis van Meneer Konijn wordt een ware rommelboel.
Als ze eindelijk mama eend vinden, is die in de wolken en ze bedankt Meneer Konijn uitvoerig. Me…Lire la suite