Blu-ray
Anglais

Tomorrow when the war began

Stuart Beattie (directeur), Caitlin Stasey (prf,zac)

Tomorrow when the war began

Stuart Beattie (directeur), Caitlin Stasey (prf,zac)
Genre:
Acht Australische jongeren ontdekken na hun kampeervakantie dat er in hun land een oorlog is uitgebroken. Samen proberen ze te overleven en terug te vechten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Tomorrow when the war began
Directeur
Stuart Beattie
Prf,zac
Caitlin Stasey
Langue
Anglais
Éditeur
Splendid Film, 2011
1 blu-ray
Durée
100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits
EAN
4013549175098

Commentaires

Australisch oorlogsavontuur van regisseur Stuart Beattie (scriptschrijver van o.a. Pirates of the Caribbean) gebaseerd op de boekenserie* van John Marsden. In de hoofdrollen spelen o.a. Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood en Lincoln Lewis. Acht Australische jongeren gaan kamperen op een afgelegen plek in de wildernis, die 'De Hel' heet. Als ze terug gaan naar huis wordt al snel duidelijk dat tijdens hun afwezigheid oorlog in hun land is uitgebroken. Ze moeten zien te overleven en voeren een guerrillastrijd tegen de vijand. Louise Keller (Urbancinefile, i): 'Een mix van een tienerfilm, fantasy avontuur en actie thriller, dit is een indrukwekkend debuut voor Beattie, die een goede kans geeft op een vervolg.' En een vervolgdeel is al verschenen, het tweede is gepland. De film won o.a. de Inside Film Awards (Australische filmprijzen toegekend door het publiek) voor Beste actrice (Stasey), Beste muziek, Beste script en Beste film. Bevat diverse extra's. Vanaf ca. 16 jaar.

À propos de Stuart Beattie

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore

Stuart Beattie, né en 1972, est un réalisateur et scénariste australien.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2010 : Demain, quand la guerre a commencé (Tomorrow, When the War Began)
  • 2013 : I, Frankenstein

Scénariste

  • 1999 : Kick
  • 2003 : Pirates des Caraïbes : La Malédiction du Black Pearl (histoire)
  • 2004 : Collateral
  • 2005 : Dérapage
  • 2007 : 30 jours de nuit
  • 2008 : Australia
  • 2009 : G.I. Joe : Le Réveil du Cobra
  • 2010 : Demain, quand la guerre a commencé
  • 2013 : I, Frankenstein
  • 2016 : Tarzan de David Yates (coscénariste avec Craig Brewer, John Collee e…En lire plus sur Wikipedia