Livre
Néerlandais

Zo zacht als Flanel

An Swerts (auteur), Amandine Wanert (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kaat mag een hondje uitzoeken in het asiel en haar vriendin Fien gaat mee. Kaat kiest de vrolijke, wilde Max. Eenmaal thuis kan Fien dat rustige bruine hondje maar niet vergeten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Zo zacht als Flanel
Auteur
An Swerts
Dessinateur
Amandine Wanert
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815443 (hardback)

Commentaires

Zoals de titel al doet vermoeden, zo zacht en warm is dit prentenboek met tekst van An Swerts en illustraties van Amandine Wanert. Beste vriendinnen Fien (meisjesachtig, rustig en een beetje ernstig) en Kaat (stoer, een beetje wild en gek) zijn heel verschillend, maar spelen toch elke woensdag samen. Als Kaat in het asiel een hondje mag gaan kiezen, mag Fien natuurlijk mee. Wilde Kaat heeft meteen een klik met Max, een hevige, gekke hond die tegen haar opspringt en haar enthousiast likjes geeft. Fien is een beetje bang van al dat hondengeweld. Maar dan ziet ze Flanel, een kleine, bruine hond die haar met een scheef kopje rustig en lief aankijkt. Fien en Flanel zijn op hun beurt meteen dol op elkaar. Flanel zit in het asiel omdat zijn oude bazinnetje gestorven is. Weer thuis kan Fien alleen nog aan Flanel denken die daar eenzaam in het asiel is achtergebleven. Maar dan gaat papa stiekem naar het asiel en zorgt hij voor een heel grote verrassing voor Fien.
De Vlaamse An Swerts wil …Lire la suite
Groot, bijna vierkant prentenboek waarin twee vriendinnetjes, Fien en Kaat, centraal staan. Kaat mag een hond uitzoeken in het asiel, en Fien mag mee. Kaat valt meteen voor de wilde hond Max. Fien kan het stille bruine hondje maar niet vergeten. De auteur heeft een plezierige schrijfstijl en legt goed uit wat een asiel is en wat het bijvoorbeeld betekent als je allergisch bent voor honden. Er is veel aandacht voor de verschillende karakters van de meisjes en de daarbij passende honden. De vrij lange tekst staat in een duidelijke schreefloze letter in de illustraties gedrukt. De personages zijn getekend met een minimum aan achtergrond. Dit suggereert een bepaalde ruimte en stimuleert de verbeeldingskracht van kinderen. Daarnaast gebruikt de illustrator weinig schaduw, waardoor er een bepaalde vlakheid in de tekeningen zit. Het contrast zit vooral in de kleuren: oranje tegenover paars, felgroen tegenover rood, turquoise versus geel. Tegelijkertijd doen de illustraties wat ouderwets aan…Lire la suite