Livre
Néerlandais

Het negende meisje

Tami Hoag (auteur), Valérie Janssen (traducteur)
Wanneer na een aanrijding uit de kofferbak van een auto een gruwelijk verminkte dode vrouw valt, lijkt dit het negende slachtoffer van een seriemoordenaar die al tien jaar tijdens de vakantieperiode actief is.
Titre
Het negende meisje
Auteur
Tami Hoag
Traducteur
Valérie Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ninth girl
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2014
367 p.
ISBN
9789044343830 (paperback)

Commentaires

Een barkoude oudejaarsavond in Minneapolis. De chauffeur van een Hummer met dronken feestgangers ziet uit de auto voor hem een jonge vrouw uit de kofferbak ‘springen’ en veroorzaakt een ongeluk. Het slachtoffer wordt door de pers vrij snel Naamloze Zombie genoemd, omwille van de gruwelijke manier waarop ze is toegetakeld. Is zij het negende slachtoffer van Doc Holiday, een seriemoordenaar die zijn slachtoffers langs autosnelwegen dumpt? Het rechercheursduo Sam Kovac en Nikki Liska wordt op de zaak gezet, maar ze krijgen onvoldoende mankracht en middelen om die snel te kunnen oplossen. De patholoog vindt bloed en huid onder de nagels van de vermoorde jonge vrouw, genoeg voor een DNA-profiel. Misschien staat de dader in een of andere database, dat is de enige hoop die de speurders hebben. Maar tot nu toe is Doc Holiday met acht moorden weggekomen. Waarom ging hij deze keer dan zo slordig tewerk, en gebruikte hij een andere modus operandi? Begint hij zich te vervelen of is er een copycat…Lire la suite
Vierde deel in de serie rond de twee rechercheurs moordzaken Sam Kovac en Nikki Liska uit Minneapolis. Bij een aanrijding op oudejaarsavond rolt er uit de kofferbak van een auto het lijk van een jonge vrouw. Ze is zodanig verminkt dat haar identiteit niet makkelijk is vast te stellen, maar het lijkt om een vermiste, impopulaire klasgenoot van Liska’s eigen zoon te gaan die na een feestje spoorloos is verdwenen. Zijn er toen dingen gebeurd die tot die moord hebben geleid? Of gaat het om een nieuw slachtoffer van een seriemoordenaar, bijgenaamd Doc Holliday omdat hij zijn moorden altijd pleegt op feestdagen. Een ingewikkelde zaak waarin de twee rechercheurs te maken krijgen met onwillige en onverschillige ouders, lastige tieners, gezinsproblemen, pesten, kuddegedrag en nog veel meer. Om de spanning te verhogen krijgt de lezer ook al iets mee van de plannen en ideeën van de moordenaar voor een volgend slachtoffer. Spannende, vakkundig geschreven, goed opgebouwde thriller met overtuigende…Lire la suite

À propos de Tami Hoag

Tami Hoag, née le 20 janvier 1959 à Cresco, en Iowa, aux États-Unis, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier et de roman d'amour.

Biographie

En 1988, elle publie son premier roman, Vent de folie (McKnight in Shining Armor) se spécialisant pendant quelques années dans le roman sentimental.

En 1992, l'écriture de De l'enfer au paradis (Still Waters) marque une évolution vers la romance policière. Selon Claude Mesplède, c'est « un genre très à la mode aux États-Unis [...] dont elle va devenir l'une des meilleures représentantes. Sa méthode est simple : aux recettes éprouvées du suspense, elle ajoute son expérience du roman sentimental et y intègre parfois des scènes « homme/femme » proches du sadomasochisme ».

En 1997, avec Meurtre au carnaval (A Thin …En lire plus sur Wikipedia