Livre
Néerlandais

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Terry Goodkind (auteur)

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Dans la série:
Genre:
Tovenaar Zedd moet tijdens een oorlog een verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang.
Extra subject
Romans
Titre
De aflossing : proloog van De wetten van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Debt of bones
Édition
7de dr.
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009
127 p. : ill.
Note
Eerder verschenen o.d.t. : Bottenschuld in de bundel Legenden I
ISBN
9024556481 9789024556489 (2008) 9024545811 9789024545810

Commentaires

Deze novelle is de proloog van de populaire fantasy-reeks 'De wetten van de magie'. Het verhaal speelt zich enige jaren voor de gebeurtenis van het eerste boek af. Tovenaar Zedd moet in de oorlog met D'Hara de verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang. Het taalgebruik is eenvoudig, evenals het plot en karakterisering. Het verhaal staat op zichzelf en vereist geen kennis van de andere boeken uit de serie. Deze novelle is eerder onder de titel 'Bottenschuld' uitgegeven in de eerste bundel 'Legenden' (2002; samengesteld door Robert Silverberg)*. Voorin het werk is een landkaart afgedrukt, maar het dorp waar dit verhaal zich grotendeels afspeelt, staat er niet op. Het werk van Goodkind is vergelijkbaar met Robert Jordan en Terry Brooks. Normale druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions