Livre
Néerlandais

De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus

Terry Goodkind (auteur), Lia Belt (traducteur)

De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus

Dans la série:
Genre:
Baraccus, de Eerste Tovenaar, pleegt zelfmoord na een reis naar de Dodenwereld en laat zijn vrouw Magda alleen achter met een raadselachtige boodschap. Prequel op 'De wetten van de magie'.
Titre
De eerste biechtmoeder : de legende van Magda Searus
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The first confessor
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
511 p.
ISBN
9789024558520 (paperback)

Commentaires

Fantasyschrijver Terry Goodkind heeft met De Omen-machine een nieuwe verhaallijn gestart die aansluit bij zijn succesvolle reeks ‘De wetten van de magie’. Daarnaast is er ook een prequel die stilstaat bij het ontstaan van het zwaard van de waarheid en de biechtmoeder, twee elementen die een belangrijke rol spelen in zijn universum. Wie niet vertrouwd is met Goodkinds werk zal merken dat het niet zo eenvoudig is om in zijn (magisch) universum te stappen, ook al doet hij moeite om de belangrijkste zaken te duiden en is achtergrondkennis nergens nodig om het verhaal te volgen. Het mag zelfs vreemd heten dat Goodkind met zijn roman min of meer midden in een verhaal valt en slechts mondjesmaat vrijgeeft wat er voor de start van het boek gebeurd is.
Uit de eerste hoofdstukken van De eerste biechtmoeder wordt duidelijk dat de eerste tovenaar en de facto leider van de Nieuwe Wereld, Barracus, zelfmoord heeft gepleegd nadat hij naar de Tempel van de Winden in de onderwereld …Lire la suite
In de elfdelige bestseller-fantasysaga 'De wetten van de magie' zijn Richard Rahl en Kahlan Amnell de hoofdfiguren. Kahlan is afstammelinge van de biechtmoeders. De allereerste biechtmoeder was Magda Searus, die leefde in een tijd ver voor die van Richard en Kahlan. Magda was de vrouw van de Eerste Tovenaar Baraccus. Kort na een reis naar de dodenwereld pleegt Baraccus zelfmoord. Magda – die zich niet kan voorstellen dat Baraccus zichzelf van het leven zou willen beroven – blijft verloren achter. Ze vindt een briefje met een laatste boodschap van hem aan haar: 'Het is je lot om waarheid te vinden'. Fantasyverhaal, een lijvige prequel op 'De wetten'. Voor de fans van die serie. Kleine druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions