Livre
Néerlandais

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Terry Goodkind (auteur)

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Dans la série:
Genre:
De jonge vrouw Jenssen ontdekt dat ze een dochter is van de tovenaar Darken Rahl; ze wordt door donkere machten tegen Richard Rahl opgezet.
Extra subject
Romans
Titre
Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pillars of creation
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
655 p.
ISBN
9789024550517

Commentaires

De jonge vrouw Jenssen Daggett uit D'Hara wordt voortdurend gekweld door stemmen die haar onmenselijke dingen toefluisteren. Pas wanneer ze uit D'Hara moet vluchten in gezelschap van de witharige vreemdeling Sebastiaan, leert ze dat ze in feite een dochter van de befaamde tovenaar Darken Rahl is, de stamvader van de Rahl-dynastie: mensen met magische en profetische gaven die ze meestal voor kwade doeleinden aanwenden. Zij heeft echter de gave niet... In dit zevende deel van de reeks zijn ook Richard Rahl en zijn vrouw Kahlan van de partij. Omwille van zijn complexe wereld en de veelheid van personages heeft Goodkind het soms moeilijk om het evenwicht te houden tussen heroïek en personages van vlees en bloed, tussen archetype en menselijkheid, maar het is ook net door de complexheid van zijn personages en zijn wereld dat deze reeks, hoewel een beetje langdradig, toch niet verveelt. Fantasy die uitstijgt boven het gemiddelde. Kleine druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions