Livre
Néerlandais

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie

Terry Goodkind (auteur)

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie

Dans la série:
Genre:
Als een Zuster van de Duisternis Richard Cypher gevangen neemt, blijft zijn geliefde Kahlan achter en moeten ze beiden onafhankelijk van elkaar strijden voor hun leven.
Extra subject
fantasy, Romans, Fantasy (roman)
Titre
Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Faith of the fallen
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
751 p.
ISBN
90-245-3913-7

Commentaires

Nadat in het voorgaande deel, Ziel van het vuur, de misleide bewoners van Anderith zich tegen Richard hadden gekeerd en de horden van keizer Jagang, de Droomwandelaar, binnen haalden, blijken Richard en de zwaargewonde Kahlan te zijn gevlucht naar de streek waar Richard opgroeide. Richard is tot het inzicht gekomen dat het geen zin heeft de legers van de Nieuwe Wereld aan te voeren, dat de mensen niet voor een leider maar voor zichzelf moeten kiezen, voor hun eigen vrijheid. Afgezonderd van de woelingen van de oorlog richt hij zich geheel op de genezing van Kahlan. Lang duurt hun rust niet, want de machtigste Zuster van de Duisternis, ogenschijnlijk een medestander van de wrede Jagang, ooit lerares van Richard, weet Kahlan met een 'navelstrengbetovering' te binden en daarmee macht over Richard te krijgen. Terwijl zij hem om duistere redenen meevoert naar het hart van het Oude Rijk, plaatst Kahlan zich aan het hoofd van de legers. Zij voert de strijd van de heroïsche fan…Lire la suite
Zesde deel in Terry Goodkinds fantasy-epos 'Wet van de magie'. In dit deel wordt de held Richard Cypher gevangen genomen door een Zuster van de Duisternis. Deze neemt hem mee naar het hart van de Imperiale Orde in de Oude Wereld. Richards geliefde Kahlan blijft achter en, noodgedwongen, verbreekt ze haar belofte aan Richard, ontkracht de profetie en verzamelt een leger om ten strijde te trekken tegen de oprukkende legers van keizer Jagang van de Imperiale Orde. Terry Goodkind slaagt er nu al zes delen lang in zijn grote schare fans met zijn magische fantasy-epos te blijven boeien. Hij heeft een fantastische, maar geloofwaardige, geheel eigen, complexe magische wereld geschapen, weet iedere keer een goed plot te verzinnen, heeft een vaste groep herkenbare karakters, maar voert ook steeds verrassende nieuwe karakters ten tonele. Bovendien kan hij een spannend en meeslepend verhaal vertellen. Dit zesde deel zal de fans niet teleurstellen. Zie ook www.prophets-inc.com. Kleine druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions