DVD
Anglais
Jenny Lee, een jonge vroedvrouw opgegroeid in gegoede kringen op het platteland, besluit te gaan werken in het arme Oost-Londen in de jaren vijftig van de 20e eeuw.
Titre
Call the midwife. Serie 4 / dir. Thaddeus O'Sullivan, Juliet May, Amy Neil ... [et al.]
Directeur
Thaddeus O'Sullivan Juliet May Amy Neil
Antécédent bibliographique
Jennifer Worth
Compositeur
Peter Salem
Acteur
Miranda Hart Jenny Agutter Pam Ferris Judy Parfitt
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, 2015
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2014-2015
Durée
475 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar de memoires van Jennifer Worth BBC productie
EAN
8717344756488

Commentaires

Seizoen 4 (2015) van de BBC-serie, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). De jonge Jenny Lee is opgegroeid in welgestelde kringen en kiest voor een baan als vroedvrouw in het klooster. Zij moet erg wennen aan haar nieuwe wereld. De straten krioelen van de kinderen want gezinnen van tien kinderen zijn geen uitzondering. De meeste bevallingen vinden thuis plaats omdat de kliniek maar acht bedden telt. In het vierde seizoen staan de jaren '60 voor de deur. Er verschijnt een oudere verpleegster met nieuwe ideeën en een onervaren domineesdochter Barbara die het tempo niet kan bijhouden. Ron Rijghard (NRC 1-9-’12) schreef over het eerste seizoen: ‘Zeer Brits is deze serie, verteld met aanstekelijk flegma en een oog voor sociaal-realistische details dat aan Ken Loach doen denken. Ultieme feelgood-televisie is het ook'. Caitlin Moran omschreef het in The Times als een 'iron fist in a velvet glove'. In Groot-Brittannië is deze serie een kijkcijferkanon. Ac…Lire la suite

À propos de Thaddeus O'Sullivan

Thaddeus O'Sullivan est un réalisateur irlandais né en 1947 à Dublin.

Biographie

Filmographie partielle

  • 1991 : December Bride
  • 1995 : Nothing Personal
  • 1998 : La Famille trahie
  • 2000 : Ordinary Decent Criminal
  • 2002 : The Heart of Me
  • 2009 : Into the Storm
  • 2010 : Affaires non classées - Saison 13 : Contradictions (Voids)
  • 2011 : Stella Days
  • 2013 : Affaires non classées - Saison 16 : True Love Waits
  • 2013 : Les Enquêtes de Vera - Saison 3 : Épisode 4 : Le fils prodigue
  • 2014 : Les Enquêtes de Vera - Saison 4 : Épisode 1 : À une amie blessée
  • 2015 : Call the Midwife
  • 2015 : Affaires non classées - Saison 19 : River's Edge
  • 2016 : Shetland…En lire plus sur Wikipedia