DVD
Anglais
Jenny Lee, een jonge vroedvrouw opgegroeid in gegoede kringen op het platteland, besluit te gaan werken in het arme Oost-Londen in de jaren vijftig van de 20e eeuw.
Titre
Call the midwife. Serie 3
Directeur
Thea Sharrock Juliet May China Moo-Young
Antécédent bibliographique
Jennifer Worth
Compositeur
Peter Salem
Acteur
Jessica Raine Miranda Hart Jenny Agutter Pam Ferris
Langue
Anglais
Éditeur
Just Bridge, 2014
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2014
Durée
475 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar de memoires van Jennifer Worth BBC productie
EAN
8717344754613

Commentaires

Seizoen 3 (2014) van de BBC-serie, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). De jonge Jenny Lee is opgegroeid in welgestelde kringen op het Engelse platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw. Zij kiest ervoor na haar opleiding vroedvrouw te worden bij de nonnen van het Nonnatusklooster in de Londense havenbuurt, de Docklands. Jenny belandt in een voor haar volkomen vreemde wereld. De straten krioelen van de kinderen want gezinnen van tien kinderen zijn geen uitzondering. De meeste bevallingen vinden thuis plaats omdat de kliniek maar acht bedden telt. In dit seizoen is zuster Winifred de nieuwe bewoonster van Nonnatus House, ontfermen Jenny en zuster Monica Joan zich over een moeder met haar ziekelijke zoontjes en keert Chummy terug als part-time vroedvrouw. Ron Rijghard (NRC 1-9-’12) schreef over het eerste seizoen: ‘ Zeer Brits is deze serie, verteld met aanstekelijk flegma en een oog voor sociaal-realistische details dat aan Ken Loach doen den…Lire la suite

À propos de Thea Sharrock

Thea Sharrock (née en 1976) est une réalisatrice et metteur en scène de théâtre britannique.

Biographie

Après une carrière au théâtre, elle réalise en 2012 le segment Henry V avec Tom Hiddleston dans la série The Hollow Crown. En 2014, elle réalise son premier film, Avant toi (Me Before You) avec Emilia Clarke.

Notes et références

Liens externes

  • Ressources relatives à l'audiovisuel :
    • Allociné
    • (en) Internet Movie Database
  • Ressource relative au spectacle :