Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Benno is nooit bang

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hondje Benno doet zich voor als een grote durfal, maar is 's nachts toch bang voor monsters en spoken. Prentenboek met tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bang zijn, Pesten
Titre
Benno is nooit bang
Auteur
Thierry Robberecht
Dessinateur
Philippe Goossens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Clavis, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0389-1 9789044803891 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

In Benno buitengewoon vertelt het hondje Benno op de speelplaats wilde verhalen over zijn vader: die zou astronaut zijn en in een raket naar de maan vliegen. En ook thuis verzint Benno verhaaltjes voor zijn kleine broertje: over een draak op het schoolplein, die ze weggejaagd hebben met de tuinslang. Wanneer Benno's kleren geleden hebben onder de woeste spelletjes die hij op school gespeeld heeft, verteld hij zijn mama dat het de groten waren, die zijn broodtrommeltje wilden afpakken. Wanneer zijn ouders hierop naar school willen gaan, beseft Benno dat al zijn leugens en verzinsels zullen uitkomen. Uiteindelijk ziet hij in dat jokken niet mag, maar verhaaltjes verzinnen voor zijn kleine broertje wel. Voor mij neemt het verhaaltje een wat abrupte wending en blijft de grens tussen jokken en verzinnen ook voor de lezer nog vaag. Van een echt sterk verhaal kan dan ook nauwelijks sprake zijn, de moraal overheerst.

In Benno is nooit bang heeft Benno ook een grote mond,…Lire la suite
In dit vierkante prentenboek speelt hondje Benno kampioen durfal. Hij noemt zich “beresterk” en “nooit bang”. Niemand weet echter dat hij ’s nachts bang is voor monsters en spoken. Max is in Benno’s ogen een angsthaas (“schrikluis” in Vlaanderen) en wordt daarom uitgelachen. De rollen worden omgekeerd als Max Benno redt van een spin die op hem zit. Bovendien is hij zo tactvol op school niets over Benno’s angst te vertellen. Als de vader van Benno ook vertelt angsten te hebben, durft Benno dat ook te uiten. Voor iedere dubbele pagina maakte de auteur (1960) links een zwarte tekst waarvan sommige kernwoorden in een kapitale 24-puntsletter op een fond in gevarieerde kleuren is gedrukt. Rechts maakte de illustrator (1963) de kleurige illustratie, eenvoudig van vormgeving, met weinig overlappingen, in gouache en contépotlood. Vanwege de thematiek is dit boekje een charmante aanvulling voor het 'bange bibliotheekje' van 3- tot 5-jarigen en een geschikt opstapje voor (groeps-)gesprekjes over…Lire la suite

Benno is nooit bang

Benno is een hondje en een braniemaker. Hij beweert dat hij van niets bang is en lacht Max, die minder durft, uit. Maar als er op een keer een spin, een hele grote, op zijn hand komt zitten is Benno heel bang. Gelukkig is er dan Max die de spin pakt en in het gras zet. Van dan af is Benno ook bang voor monsters onder zijn bed. Maar hij is nog banger dat Max zou gaan vertellen op school dat Benno-ben- nooit-bang, wel bang is voor spinnen. Hij vertelt alles over zijn angsten aan zijn vader en die stelt hem gerust: ook vaders zijn weleens bang. En Benno, die heeft Max nooit meer uitgelachen. De illustraties zijn duidelijk en tamelijk mooi. De tekst is dat ook maar hij klinkt iets te belerend. Het boekje is geschikt om 'uitlachen' te bespreken in een kleuterklas.

À propos de Thierry Robberecht

Thierry Robberecht, né le 11 février 1960 à Bruxelles‚ est un scénariste belge de bande dessinée, illustrateur et auteur de livres jeunesse. Il écrit en français et parfois en flamand.

Biographie

Thierry Robberecht édite son premier roman chez Casterman. Écrivain‚ parolier pour le chanteur belge Marka et scénariste de bande dessinée (La smala avec Marco Paulo)‚ Thierry Robberecht a écrit de nombreux romans pour la jeunesse‚ et des livres pour enfants illustrés notamment par Philippe Goossens, et publiés aux éditions Mijade. En 2020, il vit à Bruxelles et continue d'écrire.

Publications

Bande dessinée
  • La Smala, dessin de Marco Paulo, Casterman, 2000.
  • L'Ennemi, dessin d'Alberto Pagliaro, Casterman, coll. « Ligne rouge » :
  1. En lire plus sur Wikipedia