Livre
Néerlandais

De wolf die uit het boek viel

Thierry Robberecht (auteur), Grégoire Mabire (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Nadat Wolf uit zijn boek is gevallen, verandert hij in een klein bang wolfje. Hij probeert zich in een ander boek te verstoppen, maar wordt overal weggestuurd. Tot hij een meisje met een rood kapje ontmoet. Prentenboek met zachtgekleurde, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Boeken, Wolven
Titre
De wolf die uit het boek viel
Auteur
Thierry Robberecht
Dessinateur
Grégoire Mabire
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le loup tombé du livre
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825510 (hardback)

Commentaires

De boekenkasten in Zoë's kamer staan vol met boeken. Zo vol dat er een boek naar beneden valt en de boze wolf uit het verhaal tevoorschijn komt. Eenmaal uit zijn boek is Wolf niet zo dapper. Wanneer hij een kat in de kamer ziet, probeert Wolf zich snel weer in een boek te verstoppen. Hij rent van het ene naar het andere boek, komt terecht op een sprookjesbal en bij dinosaurussen, maar is nergens welkom. Zal het Wolf lukken om een boek te vinden waarin er wel een plekje voor hem is? Een grappig, verrassend prentenboek over een bange wolf op zoek naar zijn verhaal. Het is prachtig geïllustreerd met zachtgekleurde, sprookjesachtige tekeningen met veel humor. De tekeningen geven het verhaal helder weer en zijn sprekend: de mimiek van de verschillende dieren spreekt boekdelen. Is het verhaal eenmaal een keer voorgelezen, dan kunnen kinderen, aan de hand van de tekeningen, het verhaal zelf makkelijk 'herlezen'. Het taalgebruik is toegankelijk, alhoewel sommige woorden wellicht wat lastig ku…Lire la suite

De wolf die uit het boek viel

Oeps, Wolf is per ongeluk uit een boek gevallen. Hij is terechtgekomen in Zoë’s kamer, waar een kat op de loer ligt. Wolf is bang voor de kat. Wolf is immers helemaal niet zo groot en eng als hij er uit ziet in een boek. Eigenlijk is Wolf maar een klein getekend figuurtje. Dus de levensechte kat in de kamer is veel groter. Wolf probeert te vluchten, maar hij mag geen enkel boek meer in. In het boek over de dino’s komt hij in het verkeerde tijdperk terecht en op het bal van de koning is hij ook niet welkom als hij geen baljurk draagt. Tot Wolf via een ander boek opeens in het bos terecht komt. Hier voelt hij zich goed. Hij komt een klein meisje tegen, Roodkapje. Ze huilt omdat ze haar afspraak met de wolf heeft gemist. Gelukkig kan Wolf nu toch nog een rol spelen. Roodkapje leert hem met plezier zijn tekst. En zo ontdekken wij samen met de kinderen aan wie we dit verhaal vertellen dat de enge wolf in Roodkapje slechts een rolletje speelt en in het echte leven een bangerik is. 
Lire la suite

À propos de Thierry Robberecht

Thierry Robberecht, né le 11 février 1960 à Bruxelles‚ est un scénariste belge de bande dessinée, illustrateur et auteur de livres jeunesse. Il écrit en français et parfois en flamand.

Biographie

Thierry Robberecht édite son premier roman chez Casterman. Écrivain‚ parolier pour le chanteur belge Marka et scénariste de bande dessinée (La smala avec Marco Paulo)‚ Thierry Robberecht a écrit de nombreux romans pour la jeunesse‚ et des livres pour enfants illustrés notamment par Philippe Goossens, et publiés aux éditions Mijade. En 2020, il vit à Bruxelles et continue d'écrire.

Publications

Bande dessinée
  • La Smala, dessin de Marco Paulo, Casterman, 2000.
  • L'Ennemi, dessin d'Alberto Pagliaro, Casterman, coll. « Ligne rouge » :
  1. En lire plus sur Wikipedia