Livre
Néerlandais

De wolf en zijn schaduw

Thierry Robberecht (auteur), Loufane (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De altijd angstige Wolf is vooral bang voor zijn schaduw die hem altijd achtervolgt. Als er op een dag jagers in het bos lopen, wordt Wolf een held. Prentenboek met grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De wolf en zijn schaduw
Auteur
Thierry Robberecht
Dessinateur
Loufane
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825244 (hardback)

Commentaires

De altijd angstige Wolf is vooral bang voor zijn eigen schaduw die hem alsmaar achtervolgt. Omdat de anderen zo stoer zijn, durft hij dat aan niemand te vertellen. Als er op een dag jagers in het bos lopen en alle wolven doodsbang zijn, roept Wolf dat hij achtervolgd wordt door een monster. De jagers vluchten en... Wolf wordt de held! Bijna vierkant prentenboek met een grappig voorleesverhaal over een jonge wolf, de antiheld, die als dapper gezien wordt en vriendschap sluit met zijn schaduw. De expressieve en humoristische illustraties beslaan steeds twee pagina's en hebben warme kleuren. Hoewel het hebben van een schaduw voor Wolf onvermijdelijk is, zijn ze bij de overige dieren, planten en jagers niet te zien. Op slechts één afbeelding is dit wel het geval. Dat maakt het verhaal eenvoudiger, maar ook minder geloofwaardig. De prettig leesbare tekst is afgedrukt in de witte of lichtgetinte delen van de platen. Woorden als: bangste, stoer, monster en held, zijn vetgedrukt en de naam Wo…Lire la suite

De wolf en zijn schaduw

Wolf is bang van zijn eigen schaduw, hij achtervolgt hem dag en nacht. Wolf is een echte angsthaas tot ... de jagers op zekere dag in het bos komen jagen. Alle wolven zijn bang en net op dat moment ziet Wolf opnieuw zijn eigen schaduw. Hij loopt het bos uit, recht in de richting van de jagers en roept: Een zwart monster met enorme tanden achtervolgt me! De jagers rennen terug naar hun dorp. Wolf is nu een echte held voor zijn soortgenoten en wordt de beste maatjes met zijn schaduw.

Het verhaal is mager en de tekeningen ondermaats. Ze missen diepte; de wolven en de landschappen werden zeer rudimentair en statisch afgebeeld.


À propos de Thierry Robberecht

Thierry Robberecht, né le 11 février 1960 à Bruxelles‚ est un scénariste belge de bande dessinée, illustrateur et auteur de livres jeunesse. Il écrit en français et parfois en flamand.

Biographie

Thierry Robberecht édite son premier roman chez Casterman. Écrivain‚ parolier pour le chanteur belge Marka et scénariste de bande dessinée (La smala avec Marco Paulo)‚ Thierry Robberecht a écrit de nombreux romans pour la jeunesse‚ et des livres pour enfants illustrés notamment par Philippe Goossens, et publiés aux éditions Mijade. En 2020, il vit à Bruxelles et continue d'écrire.

Publications

Bande dessinée
  • La Smala, dessin de Marco Paulo, Casterman, 2000.
  • L'Ennemi, dessin d'Alberto Pagliaro, Casterman, coll. « Ligne rouge » :
  1. En lire plus sur Wikipedia