Livre
Néerlandais

Toen papa koning was

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Titre
Toen papa koning was / Thierry Robberecht ; ill. Philippe Goossens
Auteur
Thierry Robberecht
Dessinateur
Philippe Goossens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2001
[25] p. : ill.
ISBN
90-6822-802-1

Commentaires

Metaforisch, in een terugblik verteld verhaal van een jongetje wiens vader op een dag op verzoek van een stel stijve heren koning werd. Het koningschap was zo belangrijk, dat vrouw en zoon in het gedrang kwamen. Papa koning was zelfs te groot (en belangrijk) om verstoppertje te spelen en paste tenslotte niet eens meer in het huis. Daarom werd er een paleis voor hem alleen gebouwd, maar gelukkig miste hij zijn gezin verschrikkelijk en gaf zijn kroon terug. Nu spelen vader en zoon weer naar hartelust verstoppertje. Prentenboek met warm gekleurde platen in niet-dekkende verf op een grove ondergrond, die steeds een dubbele pagina beslaan. Stijl en perspectiefkeuze benadrukken speels de grootheid van het koningschap (lees ook: belangrijkheid van papa's baan). Ook de tekst, kort en in grote letter, brengt een luchtig en nergens belerend verhaal over belangrijke papa's die zo groot worden dat je ze niet meer kunt zien. Aantrekkelijk en mooi uitgevoerd prentenboek voor kinderen vanaf een jaar…Lire la suite

À propos de Thierry Robberecht

Thierry Robberecht, né le 11 février 1960 à Bruxelles‚ est un scénariste belge de bande dessinée, illustrateur et auteur de livres jeunesse. Il écrit en français et parfois en flamand.

Biographie

Thierry Robberecht édite son premier roman chez Casterman. Écrivain‚ parolier pour le chanteur belge Marka et scénariste de bande dessinée (La smala avec Marco Paulo)‚ Thierry Robberecht a écrit de nombreux romans pour la jeunesse‚ et des livres pour enfants illustrés notamment par Philippe Goossens, et publiés aux éditions Mijade. En 2020, il vit à Bruxelles et continue d'écrire.

Publications

Bande dessinée
  • La Smala, dessin de Marco Paulo, Casterman, 2000.
  • L'Ennemi, dessin d'Alberto Pagliaro, Casterman, coll. « Ligne rouge » :
  1. En lire plus sur Wikipedia