Livre
Néerlandais

De twaalf kinderen van Parijs

Tim Willocks (auteur), Kees Van Weele (traducteur)
Terwijl een Maltezer ridder in 1572 naar Parijs reist om zijn vrouw te zoeken die zou musiceren bij een koninklijke bruiloft, wordt elders in het paleis een complot tegen hem gesmeed.
Titre
De twaalf kinderen van Parijs
Auteur
Tim Willocks
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The twelve children of Paris
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2014
735 p. : ill.
ISBN
9789026133879 (hardback)

Commentaires

Zeven jaar na De orde mag Matthias Tannhouser, ridder van de Orde van Sint-Jan, opnieuw een bloederige hoofdrol vervullen. Ditmaal niet in Malta tegen de Ottomanen maar in Parijs tijdens de Bartholomeusnacht en de volgende dag. In augustus 1572 werden de leiders van de hugenoten die uitgenodigd waren voor een koninklijk verzoeningshuwelijk op aanstichting van katholieke raadgevers vermoord omdat ze zogezegd een leger voor de poorten van de stad hadden verzameld. Wat volgde was een oncontroleerbare moordpartij en plunderingen van extreem katholieke milities in wat toen de grootste stad van de christelijke wereld was.
De twaalf kinderen van Parijs is een historische thriller omdat Tim Willocks een ontluisterend beeld schetst van de decadentie aan het koninklijke hof in het Louvre en van de overleefomstandigheden in de onderbuik van een smerige, stinkende stad. Toch is dit boek door de figuur van het hoofdpersonage in de eerste plaats een opeenstapeling van soms sadist…Lire la suite
In Parijs hebben in 1572 al drie godsdienstoorlogen gewoed en nu wordt er op wrede manier jacht gemaakt op overgebleven Hugenoten. Maltezer ridder Mattias Tannhauser komt naar Parijs om zijn vrouw Carla te zoeken die er heen gegaan is om te musiceren bij een koninklijke bruiloft. Deze is afgelast vanwege een moordpartij en nu heeft Carla onderdak bij een Hugenootse familie. Mattias bemerkt dat er iemand in het koninklijk paleis is die wil voorkomen dat hij zijn vrouw vindt. Hij vindt ook zijn stiefzoon zwaargewond terug. Deze roman is het vervolg op 'De Orde'*, maar is goed zelfstandig te lezen. De lezer moet niet schrikken van een overdaad aan geweld en bloed, orgies van wreedheid, ontstellende vuiligheid en de smerigste stank. Wie dat geen bezwaar vindt, treft een realistisch Parijs, waar de waanzin heerst en niemand weet wat hij moet doen. Dat Mattias daar vechtend en soms moordend doorheen trekt, doet de lezer wel eens twijfelen aan de hoofdpersoon. De schrijver is een boeiend ver…Lire la suite

À propos de Tim Willocks

Tim Willocks est un médecin et écrivain britannique né en 1957 à Stalybridge (dans le Grand Manchester), en Angleterre. Il est auteur de romans policiers.

Biographie

Willocks est un médecin, formé à la fois en tant que chirurgien et psychiatre.

Il peint son propre portrait à travers les caractères de différents personnages de ses romans. On retrouve ainsi un personnage central avec une connaissance approfondie en médecine, en drogues et en arts martiaux. Willocks est lui-même ceinture noire de karaté. Il est aussi un grand fan de poker.

Le premier roman de Willocks, Bad City Blues a été adapté au cinéma. Willocks a également coécrit le documentaire de Steven Spielberg, The Unfinished Journey.

Son roman La Religion se déroule pendant l'année 1565 durant le Grand Siège de Malte, et est le début d'une trilogie romanesque ayant pour héros Mattias Tannhauser.

Doglands, publié …En lire plus sur Wikipedia