Een gescheiden man van middelbare leeftijd krijgt na zijn ontslag nieuwe kansen wanneer hij teruggaat naar de schoolbanken.
Titre
Larry Crowne
Directeur
Tom Hanks
Compositeur
James Newton Howard 1951-
Acteur
Julia Roberts
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2011
1 dvd-video
Durée
ca. 94 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224622

Commentaires

Acteur-regisseur Tom Hanks (Forrest Gump; Road to Perdition) speelt zelf de hoofdrol in deze tweede film (2011) die hij regisseerde. Larry Crown, een gescheiden man van middelbare leeftijd die werkt als chef in een warenhuis, wordt ontslagen omdat hij zonder diploma's geen carrièremogelijkheden heeft. Om zijn hypotheek te kunnen betalen neemt hij een baantje aan in een restaurant en ook gaat hij tweedekansonderwijs volgen. Zijn jongere medestudenten leren hem wat 'cool' is. Met zijn cynische en uitgebluste docente spreekvaardigheid (Julia Roberts) ontstaat langzamerhand meer dan vriendschap. Remke de Lange (Trouw 4-8-'11): '(...) een zonnige, brave romantische komedie (...) Hanks doet dat leuk, met zijn eeuwige frons en huppelige tred. Zijn tegenspeelster, Julia Roberts, is minder goed op haar plek. (...)' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-8-'11): '(...) een film vol goede bedoelingen. Misschien is het wat te lief en braaf allemaal, maar Hanks is een acteur die daarmee wegkomt. Zijn vertolk…Lire la suite

À propos de Tom Hanks

CC BY 2.0 - Image by John Bauld from Toronto, Canada

Tom Hanks [tɑm hæŋks], né le 9 juillet 1956 à Concord (Californie), est un acteur américain, réalisateur et producteur de cinéma. Il est, depuis juillet 2020, avec sa femme Rita Wilson, citoyen grec.

Il est devenu célèbre avec le film Splas…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions