Livre
Néerlandais

Ik kan het zelf!

Tracey Corderoy (auteur), Caroline Pedler (dessinateur), Ellen Hosmar (traducteur)
Als Kleine Beer de moeilijke knoop van zijn nieuwe rugzak eindelijk zelf dicht kan maken, denkt hij dat hij nu alles zelf kan. Maar dat valt soms behoorlijk tegen. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra subject
opgroeien
Titre
Ik kan het zelf!
Auteur
Tracey Corderoy
Dessinateur
Caroline Pedler
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I can do it!
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2014
24 p. : ill.
ISBN
9789048309511 (hardback)

Commentaires

Als Kleine Beer zelf de knoop van zijn rugzak dicht kan maken, denkt hij dat hij alles zelf kan. Al gauw blijkt dat sommige dingen echt te moeilijk zijn en dat het dan heel fijn is om geholpen te worden. Om bijvoorbeeld te kunnen lezen of boeken van de bovenste plank te kunnen pakken, moet je echt nog groter worden! Vierkant prentenboek over een herkenbaar thema voor peuters: alles zelf willen doen. Het verhaaltje is niet bijzonder, maar kinderen zullen zich goed kunnen vereenzelvigen met de hoofdpersoon. Het woordgebruik is op peuters afgestemd. De tekst staat in grote, duidelijke letters tussen de platen afgedrukt en eindigt met een braaf versje. De platen zelf zijn wisselend van formaat, meestal paginagroot, soms over anderhalve of dubbele pagina's. Ze zijn geschilderd in vrolijke kleuren, maar er is weinig op te ontdekken. Ze missen originaliteit, maar passen goed bij de lieve, brave sfeer. Delen van de rode rugzak van Kleine Beer zijn steeds 'voelbaar' gemaakt met rood vilt. Het …Lire la suite

Ik kan het zelf!

Kleine Beer heeft ontdekt dat hij iets zelf kan: de knoop van zijn nieuwe rugzak open- en dichtdoen. Nu heeft hij de smaak te pakken en wil hij alles zelf doen! Zijn boeken inpakken, zijn jas aandoen, een boek van het hoge rek in de bibliotheek pakken,... Kleine Beer ontdekt heel wat zaken die hij ook zelf kan doen, maar alles zelf doen ... dat lukt nog niet.
Een lief maar zéér traditioneel getekend prentenboek over zelfstandig willen zijn bij jonge kinderen. De voorbeelden zijn erg herkenbaar. Kinderen leren letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan. Hulp leren vragen voor de dingen die je nog niet zelf kan, is ook een leerproces ...
Als extraatje kan je kind tijdens het voorlezen de nieuwe rugzak van Kleine Beer ‘aaien’. De rode vlakken zijn namelijk met een zacht stofje bekleed.
 

Suggestions