Livre
Néerlandais

Ik wil mijn mama!

Tracey Corderoy (auteur), Alison Edgson (dessinateur), Ellen Hosmar (traducteur)
Lucas blijft een dagje bij zijn oma, maar mist zijn moeder. Telkens als de belt gaat, rent hij naar de deur in de hoop dat ze hem komt ophalen. Oma bedenkt een stoer drakenspel om Lucas af te leiden. Dan gaat de bel opnieuw.
Sujet
Heimwee
Titre
Ik wil mijn mama!
Auteur
Tracey Corderoy
Dessinateur
Alison Edgson
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want my mummy!
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789048307241 (hardback)

Commentaires

Kleine muis Lucas gaat voor de eerste keer een hele dag weg van zijn mama. Hij heeft er geen zin in, maar als hij zijn drakenpak mag meenemen naar oma, gaat hij al wat liever. Toch treurt Lucas nadat mama vertrokken is. Draken verven niet, draken houden wel van drummen maar als de deurbel gaat, denken draken onmiddellijk dat hun mama terug is. Eerst belt de postbode aan, daarna een vriendin van oma. Elke keer hoopt Lucas zijn mama te zien staan en elke keer is hij meer teleurgesteld als dat niet het geval is. Oma tracht Lucas tevergeefs te troosten met een lekker middagmaal. Ze doet heel erg haar best om allerlei soorten spelletjes te verzinnen, en schatbewaarder zijn lijkt Lucas nog wel leuk. Zeker als oma de ridder speelt die de schat wil veroveren. Lucas gaat ten langen leste zo op in dat spel dat de middag voorbij vliegt. Als de deurbel rinkelt, dreigt Lucas de bezoeker – die ongetwijfeld de schat komt stelen – niet binnen te laten tot hij ziet wie het is…
Dit grote, bijna v…Lire la suite
Muisje Lucas moet voor het eerst een dagje bij oma blijven omdat mama moet werken. Zelfs zijn favoriete drakenkostuum maakt hem niet vrolijk; hij mist mama vreselijk. Gelukkig weet ridder-oma wat verdrietige draakjes nodig hebben. De doelgroep en hun ouders zullen zichzelf in dit prettig voor te lezen verhaal herkennen. De sfeervolle illustraties in warme kleuren beslaan meestal één of twee volledige pagina's. Ze versterken het verhaal. De tekst staat in duidelijke drukletters in de tekeningen. Geluiden en woorden die een wending in het verhaal aangeven zijn afgedrukt in een passend afwijkend lettertype. Op het omslag staat een verdrietig als draakje verkleed muisje. Mooi verzorgd, groot prentenboek om samen te bekijken en voor te lezen aan peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik wil mijn mama!

Lucas, het kleine muisje, gaat een dagje naar oma. Lucas wil veel liever bij mama blijven, hij is nog nooit een dag zonder mama geweest. Hij heeft het moeilijk om afscheid te nemen. Oma probeert allerlei leuke dingen uit, maar telkens als de deurbel gaat, hoopt hij dat zijn mama terug is! Uiteindelijk wordt het toch voor beiden nog een fijne dag, alhoewel ... niemand kan knuffelen zoals mama!
Een leuk boek rond een thema dat voor elke kleuter wel eens van pas kan komen. Het is immers een heel herkenbaar onderwerp. Ook het contrast tussen hoop en verdriet, telkens de bel gaat, houdt de spanning er in. De kleurrijke tekeningen van schattige diertjes komen heel lief over en vooral het snoetje van Lucas is heel sprekend. De tekstjes zijn passend en blijven boeiend tot het einde. 

Suggestions