Livre
Néerlandais

Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt

Tracey Corderoy (auteur), Gavin Scott (dessinateur)

Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als de kleine pingui͏̈n Tim zijn lievelingsspeeltje kwijtraakt, is hij heel verdrietig. Hij is vastbesloten zijn knuffel terug te vinden. Prentenboek met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties en voelelement. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Knuffels
Titre
Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt
Auteur
Tracey Corderoy
Dessinateur
Gavin Scott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Brave little penguin
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2011
[25] p. : ill.
ISBN
9789048304776 (hardback)

Commentaires

Als de kleine, pluizige pinguïn Tim zijn lievelingsspeeltje – zijn vriendje – kwijtraakt, is hij heel verdrietig. Ondanks de naderende sneeuwstorm en de waarschuwingen van zijn vriendjes voor Wally de Walrus gaat hij op zoek. En dan doet hij een verrassende ontdekking. Herkenbaar prentenboek over het verlies van een dierbare knuffel, die in het boek ook aaibaar is door de viltachtige stof waarmee het knuffeldier beplakt is. De begrijpelijke tekst is duidelijk in de illustraties gedrukt, die dubbele pagina's beslaan. De royaal opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in potlood en waterverf en scheppen een winterse sfeer. Op het omslag is het speeltje van Tim ook met een aaibaar vachtje afgebeeld. Prettig kijk- en voorleesprentenboek over iets wat ieder kind overkomt: knuffel kwijt! Vanaf ca. 3 jaar.

Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt

Tim is een kleine pinguïn die naast zijn broer en zus, ook zijn knuffel als favoriet speelkameraadje heeft. Op een dag gaan ze samen zwemmen en Wally de Walrus-spelletjes doen. Met Wally de Walrus kan je immers elke pinguïn bang maken. Wanneer de avond valt, beseft Tim ineens dat hij zijn knuffel kwijt is. De drie pinguïns beginnen meteen te zoeken. Net wanneer ze het willen opgeven, heeft Tim een idee waar hij zijn knuffel heeft achtergelaten. Hij haast zich ernaar toe maar komt oog in oog te staan met Wally de Walrus. Maar Wally de Walrus is niet zo kwaad als ze dachten. Hij heeft de knuffel gevonden en nu moet hij heel hard lachen omdat Tim hem ermee kietelt.
Een traditioneel verhaal met al even traditionele tekeningen. De dierenfiguurtjes tegen de ijsblauwe achtergrond ogen nogal stijf en vertonen weinig emoties. Een minpunt zijn de bladzijden waarop Tim tegenover de walrus komt te staan, nochtans het hoogtepunt van het verhaal. Die tekening heeft een andere ligging waardoor…Lire la suite