Livre
Néerlandais

De wraakoefening

Val McDermid (auteur)
Titre
De wraakoefening / Val McDermid
Auteur
Val McDermid
Langue
Néerlandais
Titre original
Killing the shadows
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
432 p.
ISBN
90-245-3846-7

Commentaires

In De wraakoefening maken we kennis met professor Fiona Cameron. Zij is deskundige in misdaadvergelijking en als psycholoog gespecialiseerd in het opstellen van profielschetsen van daders van misdrijven. Haar motivatie om zich op dat terrein te bekwamen ligt in haar verleden: Fiona's zusje Lesley is vermoord; de moord werd nooit opgehelderd. Fiona's vriend, Kit Martin, is een van de populairste thrillerauteurs van Engeland. Elk op hun manier zijn ze dus professioneel met moord en misdaad bezig. Cameron heeft net de samenwerking met de Londense politie verbroken, ondanks haar vriendschap met inspecteur Steve Preston, nadat haar advies in een moordzaak werd genegeerd. Maar wanneer de succesvolle thrillerauteur en vriend van Kit, Drew Shand, gruwelijk wordt vermoord, krijgen Kit en Fiona nog op een ándere manier met moord en misdaad te maken. Want Shand is afgeslacht op exact dezelfde gruwelijke manier als voorkomt in zijn succesvolle debuutboek. Dan valt een twee slachtoffer: op…Lire la suite
Professor Fiona Cameron, psychologe, is gestopt met haar werk bij de Londense politie omdat deze volgens haar, nadat ze een andere psycholoog om advies vroegen, een verkeerde als verdachte van moord hebben opgepakt. Fiona wordt door de Spaanse politie gevraagd te helpen bij het oplossen van twee moorden in Toledo. En dan duikt er een moordenaar op die het heeft gemunt op auteurs van misdaadromans die daderprofileerders tot de nieuwe helden van de jaren negentig hebben gemaakt. Fiona's vriend, de populaire thrillerauteur Kit Martin, staat op de lijst van de moordenaar. De scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid, Kits wereld en Fiona's wereld wordt heel erg dun… Val McDermid, voormalig journaliste, wordt gerekend tot de top van de Britse misdaadauteurs. Ze schreef onder meer de succesvolle serie met Kate Brannigan in de hoofdrol. Haar thriller 'De sirene'* werd bekroond met de Gold Dagger Award. Kleine druk. Zie ook www.twbooks.co.uk/authors/valmcdermid.html.

À propos de Val McDermid

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine écossaise, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées de l'auteur, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans son tout premier rom…En lire plus sur Wikipedia