Livre
Néerlandais

Konijnen : rakkers van de weilanden

Valérie Tracqui (auteur), Wim Sanders (traducteur)

Konijnen : rakkers van de weilanden

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In paginagrote kleurenfoto's en een eenvoudige tekst wordt verteld over het leven van wilde konijnen. Met ca. 25 herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Konijnen
Titre
Konijnen : rakkers van de weilanden / tekst en eindred. Valérie Tracqui
Auteur
Valérie Tracqui
Traducteur
Wim Sanders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le lapin
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2009
29 p. : ill.
ISBN
9789054837817 (hardback)

Commentaires

Konijnen: rakkers van de weilanden is een deel van de informatieve reeks ‘Pootje voor pootje’ van Biblion. Deze reeks is toegespitst op jongere lezers tot ongeveer twaalf jaar, voor de wat oudere jeugd is er de reeks ‘Poot voor poot’. Beide reeksen bespreken de meest voor de hand liggende dieren, namelijk degene die het populairst en bekendst zijn bij de jeugd.
In Konijnen gebruikt Valérie Tracqui korte zinnen en eenvoudige woorden. De opmaak van de onderschriften is wat zwieriger. Dit alles maakt het boek toegankelijk voor jonge kinderen, maar geeft wel het effect dat het meer om weetjes lijkt te gaan dan om encyclopedische kennis. Het boek lijkt dan ook eerder geschikt voor jonge kinderen tot ongeveer acht jaar, dan voor kinderen tot twaalf jaar.
Op elke pagina wordt een ander aspect van het konijnenleven besproken. Dit gebeurt aan de hand van een klein stukje tekst dat het onderwerp verduidelijkt en sprekende, grote foto’s die begeleid worden door een klein…Lire la suite
Dit deel uit de informatieve reeks ‘Pootje voor pootje’ over het leven van dieren bespreekt vooral het leven van het wilde konijn. De bouw, het zoeken naar eten en drinken, het leven in groepen, de voortplanting, de ontwikkeling van een jong konijn en bedreigingen komen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina aan de orde. Een hoofdstuk is gewijd aan het tamme konijn. Tot slot wordt nog een overzicht gegeven van enkele soortgenoten. Elk hoofdstuk is voorzien van een of meer grote kleurenfoto’s met aanvullende uitleg (schrijfletters), kleine getekende illustraties en een tekst in kolommen, bestaande uit ongeveer vijf zinnen in vrij grote letters. Achter in het boek staan rond de 25 herhalingsvragen, met verwijzing naar de betreffende paginanummer(s) voor het vinden van de oplossing. Het taalgebruik van de verhalende tekst is vriendelijk en kindgericht. Een vrolijk en leerzaam boekje vol aantrekkelijke en vaak vertederende foto’s. Zonder inhoudsopgave of woordenlijst. Geschik…Lire la suite

Konijnen

Een informatief boek over konijnen op kindermaat. Er komen heel wat weetjes aan bod zoals: Wat eten wilde konijnen?, Wie zijn hun vijanden? Wat is het verschil tussen een haas en een konijn? De antwoorden op die vragen worden heel duidelijk verwoord in korte hoofdstukjes van twee pagina's en ook uit de mooie foto's kan je heel wat informatie halen. De onderschriften bij de foto's zijn in een schrijfletter gezet; dit maakt het beginnende lezers niet makkelijk. Achteraan is er een hoofdstukje over zelf konijnen houden - op de gekleurde tab eigenaardig genoeg 'onderhoud' genoemd. Heel beperkt, maar dit is natuurlijk een boek over konijnen in het wild.


Suggestions