Livre
Néerlandais

Allegiant : de bestseller, nu verfilmd

Veronica Roth (auteur), Maria Postema (traducteur)

Allegiant : de bestseller, nu verfilmd

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Tris' geloof in de samenleving is verbrijzeld. Buiten het hek gaat ze op zoek naar een toekomst voor haar en Tobias. Maar de nieuwe wereld is nog verontrustender dan de wereld die ze verlaten heeft. Vanaf 15 jaar.
Sujet
Keuzes
Titre
Allegiant : de bestseller, nu verfilmd
Auteur
Veronica Roth
Traducteur
Maria Postema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Allegiant : one choice will define you
Titre parallèle
Samensmelting
Éditeur
Houten: Van Goor, 2016 | Autres éditions
381 p.
ISBN
9789000349319 (paperback)

Commentaires

In het derde deel van de dystopische trilogie 'Divergent' verkeert de stad van Tris en Tobias ('Four') in staat van burgeroorlog. De Factielozen, die de oude totalitaire orde afschaften, ontpoppen zich al snel tot tirannieke leiders. De massa kan niet met deze nieuwe orde overweg: velen sluiten zich aan bij de Loyalen (trouw aan de oude facties).
De Loyalen helpen Tris, Tobias en een paar andere Onverschrokkenen de Stad uit. Eenmaal buiten ontdekken ze dat hun wereld maar een onderdeeltje is van een veel groter systeem, en dat de stad die hun wereld was, in feite niet meer is dan een experiment beheerd door Het Bureau voor Genetisch Welzijn. Wie in de oude stad ‘Afwijkend’ heette te zijn, niet passend in één factie, is voor het Bureau ‘Genetisch Zuiver’(GZ). De anderen, leden van de oude facties, zijn ‘Genetisch Beschadigd’ (GB) en worden als tweederangsburgers behandeld: ze wonen in verloederde buitenwijken, krijgen slechtere jobs, worden makkelijker veroordeeld…
Het midd…Lire la suite
Tris (16) en Tobias zijn weer samen. De stad waarin ze wonen herstelt van de revolutie en Tobias’ moeder, leider van de factielozen, heeft de macht overgenomen. Tobias en Tris vluchten samen met vrienden de stad uit. Ze worden opgevangen in het hoofdkwartier van het Bureau voor Genetisch Welzijn. Hun wereldbeeld staat volledig op z’n kop. Zo ontdekken ze hoe groot de wereld echt is en dat er vliegtuigen bestaan. Vanuit het hoofdkwartier wordt hun oude stad gemanipuleerd. Overal hangen camera’s en alles is te zien. Hun stad blijkt onderdeel van een experiment te zijn en mensen zijn ingedeeld in genetisch beschadigd (GB) of genetisch zuiver (GZ). Tris en Tobias willen de stad bevrijden en daarvoor gaan ze heel ver. Het ik-perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Tris en Tobias. Het begin van het boek leest vlot, maar het middeldeel duurt lang door alle uitleg over GB en GZ. Wel maakt het de lezer bewust van discriminatie, rassenzuivering en de aard van de mens. Het slot van dit laatste …Lire la suite

Samensmelting

De stad waarin Tris en Tobias leven, herstelt zich na de revolutie. Tobias’ moeder heeft het bewind overgenomen. De facties of leefgemeenschappen waarin de bewoners voorheen werden opgedeeld, zijn verboden. Maar niet iedereen is het daarmee eens en Tris wil de waarheid over de facties weten. Samen met Tobias en enkele anderen verlaat ze in het geheim de geïsoleerde stad om te onderzoeken wat daarbuiten is.
In dit derde en laatste deel, dat niet los van de andere delen gelezen kan worden, ontdek je samen met Tris en Tobias welk goedbeschermd geheim achter hun manier van leven zit. De wereld zoals zij die altijd gekend hebben, komt regelrecht op zijn kop te staan wanneer ze in het hoofdkwartier van het Bureau voor Genetisch Welzijn ontdekken dat zijzelf en hun stad deel uitmaken van een genetisch experiment. Hun hele leven al worden ze nauwlettend geobserveerd en gemanipuleerd. Ze staan voor een belangrijke keuze. Hun opdracht lijkt onmogelijk en is levensgevaarlijk.
Tris en…Lire la suite

À propos de Veronica Roth

Veronica Anne Roth est née le 19 août 1988 à New York. Ses parents se sont séparés quand elle avait cinq ans. C'est une écrivaine américaine diplômée de l'Université Northwestern, en écriture créative. Elle est principalement connue pour sa trilogie Divergente (Divergence au Québec). Son premier livre, Divergent, tout comme son deuxième, Divergente 2 (Insurgent en anglais), ont été sélectionnés par le New York Times dans sa liste des best-sellers. Elle est également récipiendaire des Goodreads 2011 Choice Awards. Les droits filmiques de Divergent ont été vendus en avril 2012 et le film est sorti le 21 mars 2014 en Amérique du Nord.

Biog…En lire plus sur Wikipedia