Livre
Néerlandais

Ik was de vrouw van Escobar

Virginia Vallejo (auteur)

Ik was de vrouw van Escobar

Dans la série:
Inside story uit de corrupte high society en drugsmaffia van Colombia.
Extra subject
Informatieve werken
Titre
Ik was de vrouw van Escobar
Auteur
Virginia Vallejo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Amando a Pablo, odiando a Escobar
Titre parallèle
Ik hield van Pablo en haatte Escobar
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2017
397 p., [8] p. foto's
ISBN
9789401606523 (paperback) 9789401608848 (paperback)

Commentaires

De schrijfster was journaliste voor een societyrubriek en maakte veelbekeken reportages voor de Colombiaanse televisie. Ze maakte zelf deel uit van de kleine en zeer rijke en corrupte groep families die in Colombia de macht delen. In dit boek vertelt ze van binnen uit over het leven in deze kleine wereld waarin een mensenleven weinig waard is en miljarden verdiend worden met drugssmokkel en zwarte handel. Ze vertelt over zichzelf dat ze altijd een relatie had met de rijkste man van het land. Als een ander rijker werd, verruilde ze van minnaar. Zo had ze ook vier jaar lang een relatie met Pablo Escobar, een drugsbaron die bijna legendarisch is geworden. Uiteindelijk ontsnapt ze aan achtervolging door zich een vrijgeleide naar de Verenigde Staten te kopen met de informatie die zij bezit over de corruptie van de Colombiaanse elite. Het boek leest als een serie reportages in een roddelblad en is voorzien van een serie zwart-wit- en kleurenfoto's die daar precies bijpassen.

À propos de Virginia Vallejo

CC BY 3.0 - Image by Phi2012

Virginia Vallejo García, née le 26 août 1949 à Cartago, est une écrivain, journaliste, présentatrice et directrice de télévision et radio colombienne, asilée politique en aux États-Unis d'Amérique depuis juin 2010.

Le 18 juillet 2006, la DEA l’a sortie de Colombie sur un vol spécial pour lui sauver sa vie et coopérer avec la justice américaine et colombienne, après avoir signalé un sénateur comme complice d’un assassinat, et trois présidents colombiens comme bénéficiaires des cartels de la drogue fondateurs.

En 2007, elle publié son premier livre, Amando a Pablo, odiando a Escobar (Pablo, je t'aime, Escobar, je te hais), qu'il porté à la justice colombienne rouvrir les processus Prise du palais de justice (1985) et Assassinat du candidat présidentiel Luis Carlos Galán (1989). Le livre a été traduit en quinze langues, et transformé en film en 2018 avec l’a…En lire plus sur Wikipedia