Livre
Néerlandais

De macht van het kwaad

Wilbur Smith (auteur), Hans Kooijman (traducteur)
Een safarigids en de dochter van de man die hij begeleidt komen in grote moeilijkheden als ze gevangen worden door de generaal van een rebelleneenheid in Mozambique.
Extra subject
AVO
Titre
De macht van het kwaad
Auteur
Wilbur Smith
Traducteur
Hans Kooijman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A time to die
Édition
9
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2009
585 p.
ISBN
9789022551714 (paperback)

Commentaires

Voormalig guerrillastrijder Sean Courtney is een telg uit een roemrucht geslacht, dat de geschiedenis van Zuidelijk Afrika mee bepaalde zoals beschreven staat in drie romans die werden gebundeld in 'De Courtney trilogie'; dit is een vervolg op 'De band van het bloed'*. Als gerenommeerd jager gaat hij op safari met een rijke Amerikaan en diens beeldschone dochter. Op zoek naar groot wild raken ze verstrengeld in de burgeroorlog van Mozambique. Sean en de jonge vrouw, die zijn geliefde wordt, slaan zich vechtend door de problemen heen. Het slotgedeelte van de roman, een orgie van geweld, doet soms sterk denken aan Rambo 3. Het boek onderscheidt zich daarvan door veel uitgebreide beschrijvingen waarin liefde voor natuur en jacht naar voren komt. Met kennis van zaken geschreven, boeiend, meeslepend geschreven boek. Het geeft een redelijk (licht pro-Zuid-Afrikaans) beeld van de situatie in dit gebied, al zijn de accenten zwaar aangezet en is er sprake van veel geweld e.d. Het taalgebruik i…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mondiaux.

En lire plus sur Wikipedia