Livre
Néerlandais

Het goud van Natal

Autre titre Als de leeuw zijn prooi slaat ...

Wilbur Smith (auteur)

Het goud van Natal

Autre titre Als de leeuw zijn prooi slaat ...

Dans la série:
In de ervaringen van een Zuid-Afrikaanse boerenzoon, die eerst als boer en later als goudgraver en ivoorjager zijn geluk beproeft, weerspiegelen zich vele aspecten van het leven in Zuid-Afrika, aan het eind van de negentiende eeuw.
Extra subject
Zuid-Afrika, Goudzoekers
Titre
Het goud van Natal
Autre titre
Als de leeuw zijn prooi slaat ...
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
When the lion feeds
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2007
367 p.
ISBN
9789022549186

Commentaires

1876. Een verloren hagelschot tijdens een verboden jachtpartijtje zal de levens van twee jongens, een tweeling overigens, voor altijd bepalen. Sean Courtney is de grootste, de sterkste en de gangmaker, terwijl zijn broer Garrick kleiner is, tenger en dromerig. Als Sean struikelt met het zware jachtgeweer, verbrijzelt de hagel Garricks onderbeen dat geamputeerd moet worden. Voortaan zal Garrick altijd en overal, zowel letterlijk als figuurlijk, achterop hinken. Hij zal het zijn broer nooit vergeven en zijn afkeer van Sean zal uitgroeien tot pure, vernietigende haat. Maar dat zal Sean, althans voorlopig, een zorg wezen. Hij groeit op tot een onvervaarde jongeman die met zijn vader ten strijde trekt tegen de Zoeloes en tegen alle geruchten in deze oorlog overleeft. Na zijn terugkeer bereikt het conflict met zijn broer een hoogtepunt, waarna Sean het ouderlijk huis verlaat om goudzoeker te worden. Hij brengt het zelfs tot schatrijke mijnexploitant, maar verliest door een roekeloze specula…Lire la suite
In de ervaringen van een Zuid-Afrikaanse boerenzoon die eerst als boer en later als goudgraver en ivoorjager zijn geluk beproeft, weerspiegelen zich vele aspecten van het leven in Zuid-Afrika aan het eind van de negentiende eeuw. Deze vlot geschreven avonturenroman, eerste deel van de Courtney-trilogie, geeft een goed tijdsbeeld en bevat genoeg dramatische verwikkelingen om een ruim lezerspubliek te kunnen boeien. Paperback, normale druk.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia