Livre
Néerlandais

Klauw van de valk

Autre titre In de ban van de goudstad

Wilbur Smith (auteur)

Klauw van de valk

Autre titre In de ban van de goudstad

Dans la série:
Een avontuurlijke speurtocht voert door de gevaarlijke en exotische binnenlanden van het zuidelijk Afrika van de negentiende eeuw.
Extra subject
AVO
Titre
Klauw van de valk
Autre titre
In de ban van de goudstad
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A falcon flies
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2014
431 p.
ISBN
9789401600576 (paperback)

Commentaires

Robyn Ballantyne, een van de eerste vrouwen die studies in geneeskunde afrondde, is samen met haar broer Zouga, een officier in het leger, op weg naar Afrika om naar sporen van hun vader, Fuller Ballantyne te zoeken. Aan boord van de klipper Huron, onder bevel van kapitein Mungo St-John, naderen zij de kust. Kort voor aankomst in Kaapstad hebben zij een ontmoeting met het schip Black Joke, onder bevel van Clinton Codrington. Deze laatste vermoedt dat Mungo St-John een slavenhandelaar is. Door twijfel bevangen gaat Robyn op onderzoek en ontdekt zij de vreselijke waarheid. Deze is des te harder daar zij meer dan genegenheid voor Mungo St.John voelt. In Kaapstad bereiden zij hun tocht naar de Afrikaanse oostkust voor. De bedoeling is om via de monding van de Zambezi naar het hart van het donkere continent te trekken. De Black Joke brengt hen naar hun bestemming en Clinton geraakt in de ban van Robyn. De gebeurtenissen zullen haar helpen om een keuze te maken. Terwijl Robyn en Zouga in de…Lire la suite
Bundeling van de eerste twee delen waarin de geschiedenis van de zendeling Fuller Ballantyne en zijn kinderen beschreven zijn. Een avontuurlijke tocht over zee van Engeland naar Zuid-Afrika en speurtochten in de ontoegankelijke binnenlanden van het 19de-eeuwse zuidelijk Afrika vormen de hoofdbestanddelen. Voer voor liefhebbers van spannende en onderhoudende avonturenverhalen spelend in exotische streken compleet met een vleugje romantiek. Veel actie, redelijk evenwichtige beschrijving van de verhouding blank-zwart. Wat dubieus is de verhouding van de vrouwelijke hoofdpersoon tot macho-mannen. Desnoods met enig geweld gaat zij snel door de knieën. De beschrijvingen van dit soort scènes zijn echter beperkt en ingehouden. Voor het overige alles wat succesvolle en slimme vakkundige topauteurs hun publiek plegen voor te zetten. Kleine druk. Eerste boek in een reeks over de familie Ballantyne; wordt vervolgd in 'Furie van de valk'*.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mondiaux.

En lire plus sur Wikipedia