Livre
Néerlandais

Vlammend veld, heftig hart

Wilbur Smith (auteur)

Vlammend veld, heftig hart

Dans la série:
Na een jarenlang verblijf in de Afrikaanse wildernis raakt een olifantenjager betrokken bij de Boerenoorlog.
Titre
Vlammend veld, heftig hart
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sound of thunder
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2007
448 p.
ISBN
9789022549193

Commentaires

1876. Een verloren hagelschot tijdens een verboden jachtpartijtje zal de levens van twee jongens, een tweeling overigens, voor altijd bepalen. Sean Courtney is de grootste, de sterkste en de gangmaker, terwijl zijn broer Garrick kleiner is, tenger en dromerig. Als Sean struikelt met het zware jachtgeweer, verbrijzelt de hagel Garricks onderbeen dat geamputeerd moet worden. Voortaan zal Garrick altijd en overal, zowel letterlijk als figuurlijk, achterop hinken. Hij zal het zijn broer nooit vergeven en zijn afkeer van Sean zal uitgroeien tot pure, vernietigende haat. Maar dat zal Sean, althans voorlopig, een zorg wezen. Hij groeit op tot een onvervaarde jongeman die met zijn vader ten strijde trekt tegen de Zoeloes en tegen alle geruchten in deze oorlog overleeft. Na zijn terugkeer bereikt het conflict met zijn broer een hoogtepunt, waarna Sean het ouderlijk huis verlaat om goudzoeker te worden. Hij brengt het zelfs tot schatrijke mijnexploitant, maar verliest door een roekeloze specula…Lire la suite
Sean Courtney, geboren als Engelsman, maar vanaf zijn prille jeugd in Zuid-Afrika wonend, zwerft samen met zijn zoon en de Zoeloe Mbejane door de wildernis. Als hij terugkeert uit de wouden is de Boerenoorlog uitgebroken. Sean moet zich aan de zijde van de Engelsen scharen. Hij strijdt zij aan zij met Saul en wordt verliefd op diens echtgenote. Door zijn ambitie zal Sean Garry, zijn broer, ten gronde richten. Pas op het einde van het boek bedenkt hij zich en waagt zijn leven om Garry voor de ondergang te behoeden. Wilbur Smith heeft een vlotte pen. Hij beschrijft de Boerenoorlog met de nodige, nogal weerzinwekkende details. Het boek richt zich tot zij die houden van avonturen tegen een brede achtergrond in een exotisch land met 'bigger than life' figuren. Tweede deel van de Courtney-trilogie. Paperback, normale druk.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia