Livre
Néerlandais

Woestijngod

Wilbur Smith (auteur)
Onder leiding van een zelfingenomen hoge ambtenaar stuurt de Egyptische farao een klein leger op weg om samen met bondgenoten de bezettende Hyksos te verslaan.
Extra subject
AVO, Egypte, Verraad
Titre
Woestijngod
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Desert god
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2014
399 p.
ISBN
9789401603119 (paperback)

Commentaires

Taita is een zeer zelfingenomen hoge ambtenaar in het oude Egypte. Het land is voor een groot deel bezet door de Hyksos, een zeer vijandig volk. Taita wordt er op uitgestuurd om bondgenootschappen te sluiten om uiteindelijk de Hyksos te kunnen verslaan. Hij maakt een grote omweg via Babylon en Kreta, en dankzij zijn grote kennis en inzicht slaagt hij erin om een vloot samen te stellen. Vanuit Kreta valt hij de vijand aan en steeds weer weet hij door listen de overwinning te behalen. Dit boek is voor een deel historisch verantwoord, hoewel het hoofdverhaal geheel verzonnen is. De hoofdpersonen zijn niet meer dan stereotypen. Zij zijn nergens geloofwaardig, maar dit doet geen afbreuk aan het verhaal op zich, waar de spanning geleidelijk wordt opgebouwd, om te eindigen in een spannende en bevredigende climax. Jammer genoeg komt het boek enigszins clichématig over. De schrijver heeft over het oude Egypte veel betere boeken geschreven. Wilbur Smith liefhebbers zullen echter ook aan dit boe…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mondiaux.

En lire plus sur Wikipedia