Livre
Néerlandais

Primitieve dagen : een surfend leven

William Finnegan (auteur), Roland Fagel (traducteur), Emile Schra (traducteur)
Autobiografisch verhaal van een jongen die gegrepen wordt door de surfsport en deze sport tot op oudere leeftijd beoefent.
Titre
Primitieve dagen : een surfend leven
Auteur
William Finnegan
Traducteur
Roland Fagel Emile Schra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Barbarian days
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
442 p. : ill.
ISBN
9789044631340 (paperback)

Commentaires

William Finnegan (1952) surft er lustig op los in zijn met de Pulitzerprijs bekroonde autobiografie 'Primitieve dagen'. Maar wat wil je ook, wanneer surfen van jongs af aan je lust en je leven is. Wie bereid is in zee te gaan met deze Amerikaanse schrijver en alles wil weten over de kunst van het surfen, kan zijn hart ophalen in dit kloeke boek dat voor de echte liefhebbers een golf van enthousiasme teweeg zal brengen. Uitvoerige beschrijvingen van de beste surfplekken op aarde, van Hawaï tot Bali, van Australië via Madeira terug naar de Verenigde Staten, de halsbrekende toeren op de verschillende surfboards, de gedragscodes onder de 'echte' surfers, het komt allemaal voorbij en nog eens voorbij. De obsessie lijkt met de jaren enkel sterker te worden, ook al nemen de fysieke krachten af en weet de auteur diep van binnen dat hij soms met zijn leven speelt. Het levensverhaal van een rusteloze man, onderzoekend van aard, een journalist die artikelen schrijft waarvoor hij onderzoek doet o…Lire la suite

À propos de William Finnegan

William Finnegan (né en 1952 à New York) est un écrivain et journaliste américain.

Biographie

Œuvre traduite en français

Mémoires

  • Jours barbares, Éditions du sous-sol, coll. « Feuilleton non-fiction », 2017 ((en) Barbarian Days: A Surfing Life, Penguin Group, 2015), trad. Frank Reichert, 521 p. (ISBN 978-2-364-68181-1)
prix Pulitzer de la biographie ou de l'autobiographie en 2016

Références

Liens externes