Digitale boeken: Fundels

Leen gratis digitale kinderboeken via de bib

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheek sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

Bibliotheek Wielsbeke heeft een abonnement op Fundels prentenboeken en Fundels avi-boeken.

Voor kleuters (van 3 tot 7 jaar) bestaan er digitale prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI-genormeerde en andere digitale leesboeken, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Fundels is zowel beschikbaar voor mobiele toestellen als computers. Alle Fundels-boekjes en de bijhorende activiteiten zijn, eens gedownload, altijd en overal beschikbaar.

Als lid van onze bib kan je jaarlijks 7 Fundels-boekjes, gedurende 4 weken gratis ontlenen. Al wat je hiervoor hoeft te doen, is je aanmelden in Fundels met je ‘Mijn Bibliotheek’ -profiel.

Wist je dat je tijdens elke schoolvakantie nog eens extra ontleen-tegoed ontvangt? Op 3 april starten de vakantie-uitleningen voor de paasvakantie. Ouders krijgen gratis 4 extra boekjes bovenop het leentegoed, geldig tot en met de laatste dag van de paasvakantie

Wil je hiervan gebruik maken? Meld je dan aan in de Fundels-app met je “Mijn Bibliotheek-profiel”.

Hoe ga je te werk?

1.Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store

Dit kan ook op je pc:

-Fundels avi: https://app.fundels.com/start (Dit gaat heel snel)

-Fundels prentenboeken: https://www.fundels.com/downloads/

en kies download voor Windows pc of MacOs (afhankelijk van je toestel). Doe daarna de volledige installatie.

(Deze download kan eventjes duren)

2. Klik op het ‘de Bib’-logo

3. Meld je aan met je “Mijn Bibliotheek-account"

4. Kies het boekje dat je wil lenen

5. Het boekje wordt gedownload op je toestel

De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.

Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april.

Veel lees- en speelplezier!

#samentegencorona