Heropening functionele bib

Heropening Bibox

De bib mag opnieuw bezoekers ontvangen om materialen in te leveren en uit te lenen. Wij heropenen dan ook graag onze bibliotheek!

Update: Het dragen van een mondmasker is verplicht!

Onze bib ziet er nog eventjes iets anders uit: vloerstickers, nadars, boekenmandjes, panelen,… We willen ervoor zorgen dat je op een veilige en aangename manier kan langskomen om zelf boeken in te leveren of uit te lenen. Zitten, lezen, studeren… of gebruik maken van onze computers kan voorlopig niet.

Vind je het zelf nog te vroeg om je bezoek aan de bibliotheek weer op te pikken? Dan kan je verder gebruik maken van onze Afhaalbib.  We blijven deze service op dezelfde manier aanbieden in een afgescheiden deel van de polyvalente zaal van de bib, met aparte toegang via de terrasdeur.

Het aantal gelijktijdige bezoekers is voorlopig beperkt.  Het bibliotheekbezoek duurt maximum 30 minuten.

Bezoekers worden aangeraden hun bezoek voor te bereiden, zodat zij gericht hun gewenste materialen kunnen selecteren en enkel de materialen moeten aanraken die ze effectief willen meenemen.

Afspraken:

Door het coronavirus nemen we wel een reeks maatregelen.  Hierbij doen wij dan ook een warme oproep naar iedereen om deze na te leven, zowel voor onze als voor jullie gezondheid.

-Het is verplicht om de handen te ontsmetten als je binnenkomt.

-Het aantal gelijktijdige bezoekers is voorlopig beperkt.

-Kom alleen of met maximum 1 kind.

-Kinderen tot 12 jaar moeten vergezeld worden van een volwassene, maar ze blijven samen in de bib en gebruiken samen 1 mandje.

Tip: Binnen eenzelfde huishouden vaardig je best één persoon af om materialen te lenen voor het hele gezin. Breng voldoende lenerspassen mee. Let wel: materialen voor volwassenen kunnen niet uitgeleend worden op een kinderkaart.

-Het bibliotheekbezoek duurt maximum 30 minuten.

-Zoek vooraf thuis zoveel mogelijk op wat je wil meenemen of raadpleeg de catalogus op je smartphone via ons WIFI-netwerk. De cataloguspc's zullen namelijk niet beschikbaar zijn. In de catalogus vind je korte inhouden en besprekingen van boeken.

- Raak niet meer materialen dan nodig aan! Raak enkel aan wat je gaat uitlenen.

-De inleverbus kan steeds gebruikt worden BUITEN de openingstijden van de bib en ALTIJD voor de afhaalbib-gebruikers. De binnen gebrachte materialen uit de inleverbus blijven nog steeds min. 72 u. in quarantaine staan voor ze effectief worden ingenomen. Ze blijven dus nog enkele dagen op je kaart staan.

-Hou tijdens je bezoek voldoende afstand van andere bezoekers en de medewerkers.

-De toiletten in de bibliotheek zijn niet toegankelijk. Zorg daarom - zeker voor kinderen - voor een sanitaire break voor je naar de bib vertrekt.

- Toegang mogelijk tot 20 min. voor sluitingstijd.

Werkwijze in de bib:

1. eerst inleveren dan uitlenen

a. Inleveren aan de inleverkiosk – uitlenen aan de uitleenkiosk - circuits

*Kom binnen via de doorsteek van de bib naar de kerk. Neem een winkelmandje.

=> INLEVEREN:

*Volg nu eerst het inlevercircuit en lever je materialen in aan de inleverkiosk volgens de instructies.

Zo kan je opnieuw materialen ontlenen. Ga opnieuw naar buiten via de hoofduitgang.

Jouw materialen zijn nu van je kaart maar gaan nog 72 u. in quarantaine.

=> UITLENEN:

*Volg nu de regels voor het ontlenen van materialen.

Het gebruik van winkelmandjes is verplicht. Staan er geen mandjes meer, wacht dan even buiten of kom later terug. Dit is net zoals in een winkel.

b. Betalen: Betaal enkel aan de uitleenkiosk, niet aan de inleverkiosk.

De betaalautomaat is beschikbaar. Betaal zo veel mogelijk contactloos met je bankkaart.

Tip: Betaal eerst je openstaande bedragen aan de betaalautomaat voor je start met uitlenen (om problemen bij het lenen te vermijden).

c. Tijdschriften: Het is niet mogelijk om in de tijdschriften te grasduinen. Deze kunnen enkel ontleend worden op aanvraag en/of aan de infobalie. Een medewerker haalt die voor jou op een gepast moment uit. Wanneer het te druk is, zal dit buiten de openingstijden gebeuren en word je gecontacteerd ter afhaling.

Magazijncollecties: Deze materialen kan je (vooraf) aanvragen. Een medewerker haalt die uit buiten de openingstijden van de bib en contacteert jou voor een afspraak via de Afhaalbibdienst.

d Nieuwe inschrijvingen aan de infobalie:

Volg dezelfde procedure: buiten wachten, binnen met een mandje, meld je aan de balie, en hou afstand. Ga opnieuw naar buiten en volg het uitleencircuit.

e. Er is geen “persoonlijke” begeleiding van een bibmedewerker in je zoektocht naar de materialen mogelijk. De bibliotheekmedewerker kan omwille van de social distancing niet zomaar met je meestappen door de bib. Vind je iets niet terug? Meld dit aan een medewerker. Wij zoeken dit (nadien) voor je op/uit.

f. Afhaalbib blijft kosteloos indien je deze materialen aanvraagt via het aanvraagformulier: https://www.wielsbeke.be/formulieren/aanvraagformulier-ontlening-werken

Reserveringen geplaatst via de catalogus of aan de infobalie: je betaalt 0.5 euro per gereserveerde titel. Reserveringen kunnen opgehaald worden op afspraak. (Afhaalbib)

! Sinds 1 april  is het nieuwe bibliotheekreglement van toepassing. Alle materialen die momenteel zijn uitgeleend, kregen een aangepaste uitleendatum in de loop van juni. Vanaf nu zullen wij dit zelf niet meer wijzigen. Je zal van ons vanaf 29 mei wel weer berichten ontvangen als de inleverdatum van materialen bijna bereikt of overschreden is.

-Bibliotheekreglementen: